НОВИНИ

Майката на убития на пешеходна пътека Филип преди делото: Нашите деца не са статистика, те имаха мечти

Алекс Донев
от Алекс Донев
07:18, 25.04.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Регионални
Слушай новината

Близки на убития на пешеходна пътека в София Филип излизат днес на протест. Повод е делото срещу обвиняемия за убийството на младежа, което ще се гледа в Съдебната палата в столицата по-късно през деня. Водачът е шофирал с 2,2 промила алкохол в кръвта, карал е с превишена скорост и не е спрял на пешеходна пътека във фаталната нощ на 2 септември миналата година.

Роднините ще бъдат подкрепени и от Фондация "Ангелите на пътя", които вчера имаха среща в парламента, за да се преборят за по-бързи автоекспертизи след катастрофи. След заседанието близки на загиналото момче ще поставят цветя на мястото, където беше убит Филип на ул. "Ген. Гурко" и "Шишман" и ще пуснат бели гълъби.

"Организираме протеста днес, за да покажем още веднъж на обществото да не бъде безучастно към нашите деца, те не са просто статистика - децата и хората, които са загинали по пътищата, на пешеходни пътеки. Те имаха лица, имена, те имаха мечти. И да се замисли обществото какво се причинява с употребата на алкохол, с шофирането с висока скорост. Да внимават и да се замислят", каза майката на Филип Николина Петкова.

"Малко повече човеци да бъдем. Първото заседание не очаквам нещо да се случи, ще бъдат конституирани страните и нататък ще бъде даден ход на делото. Това, което ние сме запознати, че водачът е употребил алкохол, пробата е над 2,2 промила, не е спрял на пешеходна пътека, карал е с превишена скорост. Разчитаме, че съдът ще бъде обективен и ще постанови решение, което да бъде за назидание на цялото общество", заяви бащата на загиналото момче Красимир Арсов.

Вижте прякото включване на Алекс Донев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жаклин Златанова: Догодина женското баскетболно първенство ще е дори още по-оспорвано
Жаклин Златанова: Догодина женското баскетболно първенство ще е дори още по-оспорвано
Енергетици на протест, искат въглищните централи да продължат да работят
Енергетици на протест, искат въглищните централи да продължат да работят