НОВИНИ

Италия сензационно спечели титлата в спринта на 4 по 100 при мъжете

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:30, 06.08.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
италия сензационно спечели титлата спринта 100 мъжете
Слушай новината

Само преди няколко дни Ламонт Джейкъбс изненада света, печелейки златния медал в спринта на 100 метра при мъжете, наследявайки на трона вездесъщия Юсейн Болт, а днес Италия отново имаше повече за радост, след като тяхната щафета триумфира и в бягането на 4 по 100 метра.

Това превърна Ламонт в първия европеец, който прави златен дубъл на олимпийски игри в бяганията на 100 метра и щафетата на 4 по 100.

Освен Джейкъбс, в квартета на "адзурите" бягаха още Лоренцо Пата, Есеоса Десалу и Филипо Торту. Четиримата спечелиха големия финал с резултат от 37.50 секунди.

Италианците през цялото време се движеха в челото, но победата бе изкована на последния пост, когато Торту изпревари в заключителните метри Натаниел Мичъл-Блейк от Великобритания.

Британците трябваше да се задоволят със среброто, оставайки само на 1 стотна от щафетата на Италия.

Канада пък отново спечели бронза, както и в Рио де Жанейро преди пет години. За "кленовите листа" на последен пост бягаше новият олимпийски шампион на 200 метра Андре Де Граас, който остави зад себе си отборите на Китай и Ямайка.

Именно ямайците бяха най-голямото разочарование в надпреварата, след като не успяха да се възползват от отсъствието на американците и да стигнат до златото. Още повече Йохан Блейк и компания останаха дори без медал.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АБВ настояват ЕК да даде подробности за COVID имунизацията
АБВ настояват ЕК да даде подробности за COVID имунизацията
Проблем с боклука във Варна - над 117 хил. лв. глоба за сметоизвозваща фирма
Проблем с боклука във Варна - над 117 хил. лв. глоба за сметоизвозваща фирма