НОВИНИ

Италия въвежда карантина за цялата област Ломбардия заради коронавируса

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
07:52, 08.03.2020 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Над 103 000 заразени и над 3 500 смъртни случая от коронавирус в световен мащаб. Италия, най-тежко засегнатата от Ковид-19 европейска страна постави под задължителна карантина 16 милиона души в Ломбардия и в 14 провинции.

Новите мерки ще затворят спортните зали, басейните, музеите и ски курортите. Ресторанти и кафенета могат да останат отворени, но клиентите трябва да седят на разстояние поне метър един от друг.

Предупрежденията към хората са да стоят вкъщи колкото е възможно повече, а тези, които нарушат карантината, рискуват наказание до 3 месеца затвор.

Броят на смърртните случаи в Италия надвиши 230 души, като съобщенията са за над 50 починали само за последното денонощие.

За да се избегне струпване на хора неделната молитва на папата няма да бъде произнесена от прозореца на площад "Свети Петър". Тя ще бъде излъчена по интернет от Библиотеката на Апостолическия дворец.

Междувременно, продължава издирването на оцелели хора под развалините на хотел, който се срути в Източен Китай. Сградата с 80 стаи е била определена за настаняване под карантина на хора със съмнения за зараза с коронавирус. Четирима са загинали при рухването на хотела. Причините за инцидента се изясняват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души са обгазени след пожар в апартамент в Ямбол
Двама души са обгазени след пожар в апартамент в Ямбол
Основните симптоми при коронавирус: Треска, кашлица и затруднено дишане
Основните симптоми при коронавирус: Треска, кашлица и затруднено дишане