НОВИНИ

Ива Митева: Комисията по бюджет ще започне да гледа бюджета веднага след сформирането си в сряда

bnt avatar logo
от БНТ
14:16, 16.08.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Политика
Слушай новината

Всички комисии към НС ще бъдат създадени в сряда. Има готовност за тях. Разпределени са местата. Това заяви председателят на парламента Ива Митева преди заседанието на КСНС при президента.

Митева увери, че при сформирането ѝ Комисията по бюджет веднага ще свика заседание, за да започне да се гледа бюджетa. Тя се надява, че това ще стане още в сряда следобед.

"Утре ще свикам председателски съвет преди заседанието, за да обърне внимание - да ги призова за датата за президентските избори. Както и всеки ден от деня на моя избор, аз ги призовавам да обмислят датата за президентските избори и знаете, че времето наближава. Така че започваме да навлизаме в този 60-дневен срок на насрочване на изборите, така че се надявам и този въпрос да бъде обсъден тази седмица на председателски съвет", допълни още Митева.

Председателят на НС уточни още, че едната точка за дневния ред утре на НС е проект на решение за внасянe на доклад от главния прокурор относно прилагането на закона по отношение дейността на прокуратурата и разследващите органи, свързани с полицейското насилие. Това е предвидено в правилника, увери тя.

"Процедура, която я има по правилник, е, че на всеки 3 месеца Комисията по правни въпроси може да покани главния прокурор да проведе обсъждане, относно прилагането на закона, дейността на прокуратурата, разследващите органи. По тази процедура той ще бъде поканен", каза още Митева.

Вижте повече във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Гешев трябва да дойде в НС и да поеме лична отговорност
Христо Иванов: Гешев трябва да дойде в НС и да поеме лична отговорност
България влезе в оранжевата зона по разпространение на COVID-19
България влезе в оранжевата зона по разпространение на COVID-19