НОВИНИ

Ивайло Чочев пред БНТ: Надявам се да покажа добри игри с националния отбор

ивайло чочев бнт надявам покажа добри игри националния отбор
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:38, 11.06.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Полузащитникът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев даде специално интервю за предаването на БНТ 1 „Арена спорт“. В него футболистът говори за голмайсторския приз в Първа лига, класирането на „червените“ за европейските клубни турнири, както и за получената повиквателна за националния отбор от селекционера Младен Кръстаич.

„Радостен съм, че ще играя за националния отбор отново. Това е чест за всеки един футболист. Надявам се да покажа добри игри и да помогна с каквото мога на отбора и на момчетата. Това е първа повиквателна за мен, откакто Младен Кръстаич е начело на тима. Стимулираше ме това да изпълня целите на ЦСКА 1948, които бяха поставени преди сезона – да сме в челната тройки и да играем финал в турнира за Купата“, започна футболистът.

„Миналото лято ми бе последната повиквателна, отново след края на сезона. Точно една година по-късно пак получавам повиквателна (смее се). Тръгнахме с две загуби, което е едно недобро начало, но всички виждаме, че разбиранията на новия треньорски щаб е да се викат млади перспективни играчи, които да са гръбнака на националния отбор след 5-6 години. За това ще трябва малко търпение, защото тези момчета нямат опита и рутината, но се надявам след няколко години да имаме наистина добър национален отбор“, каза юношата на ЦСКА.

„Когато отидох в Палермо, Ивайло Петев бе национален селекционер и започна да ме налага в състава. Но много опитни футболисти като Ивелин Попов, Николай Бодуров, Петър Занев и Станислав Манолев ми подаваха ръка и наистина се чувствах много добре в националния отбор. Моят съвет към по-младите футболисти е колкото се може по-рано да направят трансфер в чужбина, за да могат да играят на по-високо ниво“, добави той.

„Ако някои ми беше казал в началото на сезона, че ще стана голмайстор на първенството, нямаше да повярвам. Искам да благодаря на моите съотборници, защото без тях нямаше как да вкарам 21 гола. Радвам се, че успях да спечеля тази награда, да постигнем целите си и мисля, че направихме много добър сезон“, завърши Ивайло Чочев.

Какво каза още Чочев вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Божинов пред БНТ: България разполага с таланти, но волята, желанието и амбицията липсват
Валери Божинов пред БНТ: България разполага с таланти, но волята, желанието и амбицията липсват
Румънското правителство с ново предложение към учителите
Румънското правителство с ново предложение към учителите