НОВИНИ

Ивайло Петев пред БНТ: Шампионската лига е другата крачка, която стои пред нас

ивайло петев бнт шампионската лига другата крачка стои нас
bnt avatar logo
от БНТ
13:23, 11.06.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев даде специално интервю за БНТ минути, след като „орлите“ спечелиха 12-а поредна титла на България след последния съдийски сигнал на двубоя с Черно море във Варна от последния 35-и кръг на Първа лига.

Петев заяви, че следващата цел пред него и пред отбора е класиране за групите в Шампионската лига.

„Много неща са решаващи, но най-важен е характерът, който проявихме в много от мачовете. От първия ден, когато дойдох, отборът не бе в най-доброто си състояние, но доста поработихме и физически, и тактически, но най-важно психологически. Защото Лудогорец изоставаше с четири точки и трябваше в движение да се подобряваме във всички аспекти. Най-голямата заслуга е на играчите. Всеки ден виждах, че те искат да се подобряват и напълно, за мен, заслужено спечелихме 12-а шампионска титла“, започна специалистът.

„Преди месец казах, че при мен нещата се случват трудно, това е моята съдба, но в такива моменти човек се подобрява и учи нещо ново. Да, не е лесно, но аз винаги стигам до края. Всеки един клуб, който съм водил съм съумял да изпълня целта, която съм имал в определения клуб“, добави той.

„Тази титла ми беше най-трудна. Първата е най-сладка и най-ценна, но най-трудна беше тази. Постигнахме я благодарение само на играчите. Винаги съм честен с играчите и при мен правилата се спазват. На базата на това нещо мисля, че и в някои моменти Господ ни помогна“, каза още Петев.

„Шампионската лига е другата крачка, която стои пред нас. Имаме още много работа. Естествено, резултатите са най-важни. Трябва да играем добре, но прагматизмът във футбола е най-важен, защото точките и головете правят разликата във футбола.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румънското правителство с ново предложение към учителите
Румънското правителство с ново предложение към учителите
Левски без Роналдо в баража с Арда Кърджали
Левски без Роналдо в баража с Арда Кърджали