НОВИНИ

Ивайло Иванов: Можем да бъдем конкурентни на част от отборите

Ивайло Иванов
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
bnt avatar logo
от БНТ
16:09, 28.11.2021
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Лидерът на националния отбор по джудо Ивайло Иванов смята, че тимът ни трябва да има повече вяра в себе си, за да постига повече успехи.

Той говори след отпадането на тима от Европейското първенство за смесени отбори в руския град Уфа. За призовите места спориха 16 тима, а България се сблъска още на старта с лидера Франция, но загуби достойно с 3:4.

„Страхотно е усещането да участваш на подобно първенство, може ми за първи път от социалистическо време имахме сформиран отбор – каза лидерът на националите ни Ивайло Иванов. - Видя се, че можем да бъдем конкурентни. Стигнахме до 3:3. Да, Ивайло Димитров загуби решителната среща, но не че е бил по-слаб от своя противника. Напротив, смятам, че е много по-добър от французина. По-скоро не успя да се справи с напрежение, защото от тази среща зависеше дали ще продължим. Трябва да има повече вяра в себе си! И както се видя с малко повече работа от страна на младите ни надежди не е невъзможно да победим и част от отборите.“

"Добре организирано първенство, със силна конкуренция, но още малко трябва на младите ни състезатели да си повярват, че могат", каза треньорът Ганчо Дойков.

В състава на нашите бяха още Марк Христов, Снежана Граматикова, Лидия Брънчева и Ирина Железарска.

Ивайло Иванов дебютира в новата за него категория до 90 кг и записа успех. Две седмици по-рано той „загря“ с три победи на турнир в Румъния.

„Щастлив съм в новата категория – каза още Ивайло. - Вече го няма това психическо напрежение, сваляне на килограми. Бих казал „летя“. Аз съм си виновен, че не направих промяната по-рано. Разочарованието дойде след олимпиадата в Рио. Загубих на 81 кг и си казах, че на следващата олимпиада в Токио ще се върна по-силен в същата категория, ще ги смачкам... Затова не исках да сменям. Но, човек се учи от грешките си.“

Иванов продължава с леки тренировки, а първото му голямо състезание за новия сезон ще бъде турнира от Големия шлем в Париж (5-6 февруари).

Догодина България ще бъде за първи път домакин и на европейско първенство за мъже и жени, което е от 29 април до 1 май.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Илиев с първи точки за Световната купа по биатлон през сезона
Владимир Илиев с първи точки за Световната купа по биатлон през сезона
Серхио Рамос най-после дебютира за ПСЖ, Меси с три асистенции
Серхио Рамос най-после дебютира за ПСЖ, Меси с три асистенции