НОВИНИ

Ивайло Иванов: Състезанието в Доха бе по-силно от олимпийски турнир

bnt avatar logo
от Димитър Русев
16:08, 13.01.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Други спортове
ивайло иванов състезанието доха силно олимпийски турнир

Ивайло Иванов стана бронзов медалист в Доха, Катар на най-престижния турнир в джудото с ранг „Мастърс“ в категория до 81 килограма.

"Медалът наистина е исторически, защото никога досега българин не е пречелил призово място на "Мастърс". Освен това ,Ивайло бе сериозно порязан на полуфинала срещу нидерландеца Франк де Вит. Но такова е съдийството към по-малките страни, каквато е България. Но състезанието определено бе по-силно като участие, отколкото на олимпийски игри. Лошата новина за нас е контузията в крака на Ивелина Илиева, която пострада още в първата среща там и сега предстои ядрено-магнитен резонанс", обясни пред БНР президентът на федерацията ни по джудо Румен Стоилов.

Ивайло Иванов e напълно съгласен с мнението на Стоилов, че турнирът е бил по-силен дори от световно първенство или олимпийските игри.

"Това е така, защото на световно първенство или олимпийски игри участват по един джудист от страна, а в Доха имаше по двама-трима в категория от най-силните нации. В категорията ни бяхме събрани най-добрите 36, като първият в ранглистата загуби от 30-ия още в първия мач. Затова съм много доволен от бронзовия си медал", каза Иванов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бургаско след наводненията: Най-засегнато е село Дебелт, пътят Ахтопол-Резово е затворен
Бургаско след наводненията: Най-засегнато е село Дебелт, пътят Ахтопол-Резово е затворен
700 милиона лева вече са изплатени по мярката 60 на 40
700 милиона лева вече са изплатени по мярката 60 на 40