НОВИНИ

Ивайло Мирчев: Решенията се взимат от ръководството на "сглобката"

bnt avatar logo
от БНТ
21:24, 28.07.2023
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Решенията се взимат от ръководството на "сглобката" или некоалицията. Сглобка е много по-интересна дума, защото означава съединение и прави нещо полезно, заяви в "Панорама" депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Той обясни, че решенията се взимат в доста динамична среда и често търпят промени, но смята, че това е най-добрият вариант за България.

Попитан за акцията на ДБ на "Росенец" през 2020 г., депутатът обясни, че тогава партията е целяла да покаже корупцията в страната. Определи сегашната ситуация като времето, в което трябва да се промени страната.

"Тези които бяхме на Росенец и в лодката, и на брега, сме същите , които искаме да променим страната и сме абсолютно искрени в това желание (...) Стигнали сме във фазата, в която заедно с ГЕРБ и ДПС внасяме промени, които считаме, че са правилни за страната и да тръгнем по пътя на Румъния отпреди 10 години".

Ивайло Мирчев коментира, че вдигането на юмрука на президента Радев, след нахлуването на прокурори на "Дондуков" 2 е "може би един от най-фалшивите жестове в най-новата ни история".

Депутатът каза още, че в НС отново е внесено предложение за прекратяване на дерогацията за руски петрол и ще се наложи кабинетът да направи дълбок анализ, за да може в рамките на 2-3 месеца това да се случи.

"Няма да спрем дотук - планираме и в "Лукойл" да бъде вкаран особен търговски управител, което означава доста по-сериозен контрол над работата на рафинерията - нещо, което в момента не се случва".

Коментира, че за национален празник сме си избрали "най-руския празник".

"Никой не иска да унищожи 3 март, той ще си остане официален празник. Но националният ни официален празник да бъде 24 май, защото това е най-българският празник".

Проучванията сочат, че Васил Терзиев е бъдещият кмет на София, заяви Ивайло Мирчев:

"Той е с най-висока подкрепа. Покрай разделението изгубихме най-важната новина - за първи път в най-новата история на България ние имаме безпрецедентно обединение в София - на СС, ПП и ДБ. По отношение на персоната на самия кмет, аз го познавам много добре и той ще бъде един отличен градоначалник".

Вижте разговора във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: БСП няма да подкрепи предложенията за промени в Конституцията
Корнелия Нинова: БСП няма да подкрепи предложенията за промени в Конституцията
ЦСКА уволни Саша Илич
ЦСКА уволни Саша Илич