НОВИНИ

Ивайло Петев: Надявам се да спечелим купата и титлата

Ивайло Петев
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:23, 23.05.2023
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев се завърна за втория си период в този клуб, след като именно той беше човекът, дал началото на успешен период в историята на българския футбол.

И откакто замени словенеца Анте Шимунджа, доскорошният селекционер на Босна и Херцеговина обърна курса на първенството. Тимът не само стопи преднината на ЦСКА, но и излезе на върха в класирането и достигна до финал за купата на страната.

"Ние ще се постараем да спечелим каквото има пред нас. Не мислим по негативен начин, мислим позитивно. А какво ще се случи, ще видим в края на сезона. Да, така е - според програма имаме два мача с ЦСКА 1948. Но приоритет е утре, защото той е най-важен. Ще се концентрираме там и като мине, ще видим какво е положението. В някои може да има умора, да получат картони, което е напълно нормално. Но утре е най-важния мач и ще се концентрираме там", заяви Петев на пресконференцията преди финала за Купата на България срещу ЦСКАА 1948.

Няколко дни по-късно двата отбора се срещат в мач от 33-ия кръг на първенството, но вече в Бистрица, където ЦСКА 1948 е домакин. Последваха въпроси дали в Лудогорец има проблеми с контузени играчи и как биха реагирали шампионите при развой към изпълнение на дузпи утре.

"С проблем е Рик Джонатан, както и Диниш Алмейда. Всички останали са в групата и мога да разчитам на тях. Относно дузпите, те са част от играта и може да се стигне до тях. И трябва де сме готови и да противодействаме, ако се стигне до тях. Ние имаме 16 или 17 мача повече от останалите. И още 30 минути игра и дузпи, надявам се да не се стигне. Но е турнирен мач, така че трябва да сме готови", допълни той.

След това той беше попитан ако може да избира дали да спечели титла или купа.

"И двете, ще отговоря малко нахално. Но всичко е възможно, така че ние ще се борим", добави той.

Лудогорец влиза в мача след доста горещо дерби с ЦСКАпрез уикенда, което завърши 2:2. Но в главно действащо лице се превърна съдията Георги Кабаков, който си навлече гнева на двата отбора. А Ивайло Петев също го атакува в медиите, че дузпата за неговия отбор "са я видели милион души".

"Аз не бих отговарял за нещо, което не е свързано с утрешния мач, но ще ви кажа. Аз се надявам утре съдията да помага на футбола. Кадрови проблеми нямаме, имаме тренировка днес. Тя ще бъде финална и стартовият състав ще го обява утре на разбора", каза той.

След това той изрази съжаление, че интересът към мача е слаб, както се твърди.

"Не е много добре, че има слаб интерес. Не знам колко фенове ще има. Футболът е за хората, а ако има малко – ще бъде недобре. Не знам по каква причина е така. Аз бих искал да има поне едно 10-15 хиляди. Но всеки си избира дали да дойде или не", завърши той.

На пресконференцията присъства и наставникът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев, който заяви, че ще се радва, ако клубът му спечели първия си трофей още при първия си финал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев дебютира с победа в квалификациите на „Ролан Гарос“
Адриан Андреев дебютира с победа в квалификациите на „Ролан Гарос“
Прокуратурата предлага да се поиска имунитета на Делян Добрев
Прокуратурата предлага да се поиска имунитета на Делян Добрев