НОВИНИ

Ивайло Петев: Тази вечер ще празнуваме, но от утре вече ще мислим само за мача в неделя

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:33, 24.05.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев за втори път в своята кариера изведе разградчани до триумф в турнира за Купата на България, а след финала срещу ЦСКА 1948 българският специалист бе категоричен, че разградчани вече трябва да насочат мислите си към последните три мача в първенството.

Минути след успеха за Купата пък Петев поздрави своите футболисти за показания характер и заяви, че "няма невъзнаграден труд".

"Чувствата са много хубави, много приятни. През целия турнир се борихме, за да стигнем този финал. Днес също показахме характер и затова съм много радостен за момчетата. Както има една приказка, няма невъзнаграден труд. Съжалявам единствено, че не взехме по-голям аванс през първото полувреме. Направихме една грешка през второто полувреме, след която мачът се изнерви. Важното е, че успяхме да вкараме трети гол и да решим мача", сподели наставникът на "орлите".

Ивайло Петев бе категоричен още, че клуб като Лудогорец не може да си позволи да отписва турнира за Купата на България и трябва да се бори еднакво на всички фронтове.

"Клуб като Лудогорец не може да си позволи да отписва Купата на България. Имаме 22-ма играчи, за да можем да правим ротации и да се борим на всички фронтове. Искахме да бъдем свежи в средата на терена и постигнахме това", коментира Петев, който изведе разградчани до триумф в надпреварата и през сезон 2011/12.

Накрая 47-годишният наставник обяви, че от утре всички в тима трябва вече да мислят за предстоящия мач от Първа лига, тъй като "орлите" имат нужда от три победи, за да триумфират и в Първа лига.

"Тази вечер ще празнуваме, но от утре вече ще мислим само за мача в неделя. Имаме още три мача до края на сезона, които трябва да спечелим. Не мисля за следващия сезон, а само за настоящия и това да спечелим титлата", завърши Ивайло Петев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина кралицата на рокендрола Тина Търнър (СНИМКИ/ВИДЕО)
Почина кралицата на рокендрола Тина Търнър (СНИМКИ/ВИДЕО)
Кирил Десподов: Целта до края на сезона е да направим дубъл
Кирил Десподов: Целта до края на сезона е да направим дубъл