НОВИНИ

Ивайло Вълчев: Протестът в София спомогна да лъснат проблемите между управляващите

bnt avatar logo
от БНТ
07:54, 23.11.2023
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Случилото се в центъра на София много спомогна да лъснат проблемите в отношенията между управляващите. Това коментира в "Денят започва" депутатът от "Има такъв народ" и член на комисията по вътрешен ред и сигурност Ивайло Вълчев.

ИТН биха подкрепили комисията за полицейското насилие, предложена от ПП-ДБ, за да има прозрачност, но Вълчев не вярва, че ще излезе нещо повече от публично изнесената досега информация.

"Чест прави, че и в самото МВР текат проверки срещу служители, които евентуално са превишили правата си. Ние сме за това да се усеща, че службите, каквито и да са те, не могат безконтролно да вършат такива неща".

Чий министър е Калин Стоянов нямаше да бъде съществен въпрос, ако при съставянето на правителството той не беше казал, че взима сам решенията и не се съветва с никого, коментира Вълчев. По думите му след репликите, разменени между Калин Стоянов и премиера Денков е станало ясно, че това не е точно така.

"Странно е когато в едно правителство, което би трябвало да изглежда хомогенно, започне размяна на такива реплики и че очевидно отношенията не са толкова чисти".

По време на комисията по вътрешна сигурност вчера министърът и Атанас Атанасов от ПП-ДБ дори са си разменили остри персонални реплики, посочи Вълчев. Напрежението се е усетило още от предните дни заради прехвърлянето на отговорността за протеста между МВР и Столична община.

"Ако гледаме строго професионално, се разбира, че в момента, когато ситуацията на протеста ескалира, хората в униформа общо взето са изпълнили протокола и са направили каквото трябва. Друг е въпросът защо въобще се стигна до това и отново стигаме до извода, че едно спортно събитие се пренесе в политиката и беше използвано за повод да се катализират вътрешни процеси, които досега не са били видими".

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Везенков се завърна в игра при ново поражение на Сакраменто от Ню Орлиънс
Везенков се завърна в игра при ново поражение на Сакраменто от Ню Орлиънс
Илхан Кючюк: Цел номер едно на България е да бъде пълноправно, а не частично приета в Шенген
Илхан Кючюк: Цел номер едно на България е да бъде пълноправно, а не частично приета в Шенген