НОВИНИ

Иван Петков: Голямо "Благодаря" на момичетата

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:03, 26.08.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
иван петков голямо момичетата
Слушай новината

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Иван Петков очаквано беше повече от доволен след победата на неговия тим срещу Полша.

"Лъвиците" удариха с 3:1 (18-25, 25-21, 25-21, 25-23) "Дружина Полска" вчера вечерта в зала "Колодрума" в Пловдив и по този начин се изстреляха на първото място в Група В.

В интервюто след двубоя Петков беше развълнуван и определи тази победа като един от най-хубавите моменти в неговата кариера.

Определено това е един от хубавите моменти в моята кариера като треньор. Мачът бе важен и трябваше да играем за резултат. Голямо "Благодаря" на момичетата. Свършиха прекрасна работа за първата фаза. Без да сме го казвали на глас”, заяви Иван Петков.

Наставникът поздрави още веднъж момичетата за професионализма в срещата и добави, че целта пред отбора е била да контролира играта през цялото време.

„Нашият отбор е доста опитен. Във важните моменти състезателките знаят как да излязат от ситуация. Те са професионалисти и са наясно какво да правят. Опитахме се да контролираме нещата. В четвъртия гейм поляците промениха схемата си на игра. Мислехме, че ще е трудно , а то стана лесно. Едно голямо "Браво" на момичетата. Сега трябва да се възстановим за следващата фаза”, добави селекционерът на България.

В 1/8-финалите българките ще играят срещу отбора на Швеция, който участва на своето първо Европейско първенство от 38 години насам, но въпреки това Иван Петков не подценява "Тре Крунур".

"Швеция на 1/8-финалите? За мен те не са изненада. Имат добри състезателки, срещу които ние трябва да положим доста усилия", завърши българският селекционер.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разчистват разтеклия се гудрон от старото сметище в Русе
Разчистват разтеклия се гудрон от старото сметище в Русе
Километрична опашка за влизане в България на "Капитан Андреево" (Снимки)
Километрична опашка за влизане в България на "Капитан Андреево" (Снимки)