НОВИНИ

Иван Петков пред БНТ: На мен като пристрастен наблюдател ми се иска Марица да спечели убедително (ВИДЕО)

Иван Петков
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:22, 18.04.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-успешният треньор в историята на волейболния Марица Пловдив Иван Петков бе сред гостите на втория двубой между пловдивчанки и ЦСКА от спора между двата тима за титлата в Националната волейболна лига (НВЛ) при жените.

В паузата след втория гейм родният специалист даде кратко интервю за БНТ, в което сподели впечатленията си от видяното на игрището.

"Наблюдаваме много млади момичета и от двете страни на мрежата, които се опитват да играят много интересен волейбол. Прави ми впечатление, че не се опитват да рискуват, а да контролират ситуациите. Естествено, че има и грешки, но това е нормално, когато става въпрос за млади състезатели. Това обаче е част от израстването на тези волейболистки", сподели Петков, който като наставник изведе "жълто-сините" до шест титли на България, пет Купи на страната и една Суперкупа.

Бившият селекционер на националния отбор на България по волейбол за жени коментира и откъде идва сериозната разлика в решителните моменти на сблъсъците между Марица и ЦСКА, както и дали "червените" имат своите шансове в борбата за златните медали.

"Шансове винаги има особено когато играят млади състезателки. При тях моментът на сигурност е много тънък. Тук обаче идва разликата между Марица и ЦСКА и това са мачовете в Шампионска лига и опита, който те носят. Не съм много запознат със състезателките на двата отбора, въпреки че тези на Марица са ми по на сърце. Прогноза не мога да дам, но се вижда как във важните моменти ЦСКА се пропуква и това идва точно от липсата на тези мачове в Европа. Марица от край време играе много двубой в чужбина и това се отразява и на качеството на състезателките. Дано се получи интересен дуел за феновете. На мен като пристрастен наблюдател ми се иска Марица да спечели убедително, но нека мачът да бъде интересен за всички останали, които са тук в зала или пред екраните", завърши Иван Петков.

Понастоящем българският специалист работи в Украйна, където е старши треньор на местния Прометей, с който наскоро стана шампион. В допълнение Петков е начело и на нациоанлния отбор на страната.

Цялото интервю с него гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Федерико Валверде: Те мислеха, че сме мъртви, но ние победихме
Федерико Валверде: Те мислеха, че сме мъртви, но ние победихме
Тимъти Чандлър поднови договора си с още една година с Айнтрахт Франкфурт
Тимъти Чандлър поднови договора си с още една година с Айнтрахт Франкфурт