НОВИНИ

Иван Шишков: Арестът на Велико Желев няма нищо общо с проверките по магистралите

bnt avatar logo
от БНТ
19:03, 11.03.2023
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Арестът на Велико Желев е изненадващ и няма нищо общо с проверките на МРРБ по магистралите, заяви в "Говори сега" служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

"Първо, проверката на Северната скоростна тангента не е приключила окончателно. Категорично знаем, че липсва една трета асфалт, но още се проверява земната основа. Какви ще са резултатите тепърва ще разберем", заяви той.

Шишков изтъкна, че нито един от големите инфраструктурни обекти не е спрян, но има проблеми от различни естества. Планираните текущи ремонти на пътища са извършени и платени. Направени са нови конкурси за поддръжка на пътища. Освен текущи, в тях има заложени и основни ремонти.

"В момента правим промяна на цялостната философия на ремонтиране на пътища, включително и на изграждането. Изобщо не е вярно, че последните 2 години не са извършени ремонти, но извършените ремонти не са тези, които са възлагани от предишни кабинети. Велико Желев, и той каза, че при фирмите на практика, основният възложител за тях е държавата. Когато държавата създаде еднакви правила, пътните фирми ще могат да работят по един различен начин и да покажат съвсем други резултати", каза още той.

Според Шишков е несериозно да се твърди, че проблемите с износването на пътищата настъпват заради несъвършенствата на кантарите за тежкотоварни автомобили, монтирани към толсистемата.

Регионалният министър призова гражданите, които искат да участват в европейската програма за саниране, да не се притесняват от изискването за 30% намаляване на разходите за отопление след ремонта.

Особено сградите в незадоволително състояние ще имат голяма ефективност след санирането и такъв проблем не би трябвало да има. Още повече че ще бъдат направени проекти, за които се надявам, че няма да бъдат манипулирани. В това е смисълът - проектът, освен че ще покаже за нас, за да отпуснем парите, ще бъде гаранция от страна на строителя, че това ще се случи", каза Шишков.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече от "Говори сега"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Статистика в реалността: Има ли ножица между инфлацията и ръста на цените?
Статистика в реалността: Има ли ножица между инфлацията и ръста на цените?
Байерн Мюнхен обърна Аугсбург и го разгроми в мач с осем гола на „Алианц Арена“
Байерн Мюнхен обърна Аугсбург и го разгроми в мач с осем гола на „Алианц Арена“