НОВИНИ

Иван Турицов: Срещу ЦСКА 1948 ще покажем, че фенове и отбор сме едно цяло (Видео)

иван турицов цска 1948 покажем фенове отбор сме едно цяло видео
bnt avatar logo
от БНТ
15:50, 28.08.2022
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Защитникът на ЦСКА Иван Турицов даде специално изявление пред клубната телевизия на „червените“.

В него националът говори за отминалите сблъсъци на „армейците“ с Базел в Лигата на конференциите, за обстановката в съблекалнята и ролята на старши треньора Саша Илич за резултатите, които отборът е постигнал до момента.

Според Турицов късмет не достигнал на ЦСКА да отстрани Базел и за трети пореден път да се класира в групите на европейските клубни турнири.

„Вторият мач с Базел бе доста труден. Противникът ни се представи добре, игра много агресивно и заслужено спечели. Ние не се представихме по най-добрия начин в реванша. Имахме огромно желание да влезем за трети пореден път в групите на европейските клубни турнири, всеки един от футболистите даде всичко от себе си, но късмет не ни достигна“, започна той.

Футболистът е на мнение, че загубата от швейцарския гранд няма да се отрази негативно на представянето на тима в първенството, където „червените“ гонят спечелва не на шампионската титла и на Купата на България.

„Загубата от Базел не трябва да ни се отразява психически. ЦСКА е клуб, който играе на всички фронтове, за всеки един трофей. Не мисля, че отпадането от Лигата на конференциите ще се отрази негативно на представянето ни в българското първенство. Конкуренцията в Първа лига става все по-голяма, предстоят ни много важни мачове, които трябва да спечелим. Категорично заявявам, че отборът ще се постарае да покрие изискванията към него“, каза младокът.

Иван Турицов се изказа ласкаво и за наставника Саша Илич, който, според футболиста, е сплотил колектива отбора и е прехвърлил шампионския си манталитет върху 31-кратните шампиони.

„Саша Илич е много голям професионалист. Колективът ни е много по-сплотен, откакто той пое тима. Държанието му пък всеки един човек в клуба е невероятно и се опитва да ни предаде шампионски манталитет. Забавното е, че, когато се включва в нашите тренировки, той винаги дава максимума от себе си и не обича да губи. Точно това мисля, че помага на ЦСКА да се мотива във всеки един мач да гоним победата“, добави бранителят на ЦСКА.

Бързоногият десен защитник не пропуска да сподели и очакванията си за утрешния мач с ЦСКА 1948 от осмия кръг на Първа лига, както и да призове феновете отново да подкрепят тима така, както само те знаят и умеят.

„Мачът е понеделник е с по-специфичен заряд. Всеки един от футболистите в съблекалнята знае срещу какъв съперник излиза. Говорим си какво трябва да направим и какво ни предстои, но за феновете сме длъжни в този мач да се раздадем на максимум и да оставим сърцата си на терена. Нашите фенове ни дават с 20-30 процента повече сили като ни подкрепят. Надявам се в мача с ЦСКА 1948 да получим същата подкрепа, която получихме по време на първия мач с Базел, когато 15 000 фена викаха за нас. Трябва да покажем най-вече, че фенове и отбор сме едно цяло“, завърши Иван Турицов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Иванов и националните треньори наградиха участниците в Купа “София”
Георги Иванов и националните треньори наградиха участниците в Купа “София”
Кош раздели баскетболистите до 14 години от втора поредна победа в Словения
Кош раздели баскетболистите до 14 години от втора поредна победа в Словения