НОВИНИ

Ивет Лалова за семейството, любимото си състезание и бъдещето

ивет лалова
bnt avatar logo
от БНТ
13:25, 19.09.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската спринтьорка Ивет Лалова сподели, че най-щастливото и любимо за нея състезание в дългогодишната ѝ кариера е Европейското първенство в Хелзинки, когато спечели титлата на 100 метра. Тя беше гост в предаването „Арена спорт“ по БНТ 1.

„Не мога да не мисля за края на кариерата, представям си го като нещо хубаво, като нещо позитивно. Не искам да е тъжно или мъчно, защото това не е краят, който ме очакваше с пирон в крака. Мога само да бъда щастлива. Искам краят да изглежда както аз съм решила, така както не го очаква никой“, коментира Ивет Лалова, визирайки тежката контузия, която я сполетя през 2005 година.

Запитана, кое е любимото ѝ състезание, тя без да се замисля сподели: „Не може да не бъде Хелзинки и европейската титла на 100 метра. Това е един от най-щастливите ми моменти, състезанието беше тежко, беше студено, имаше дъжд, аз имах проблеми – крампове на полуфинала. Изнервено беше, бягах с хора, които имаха по-силна първа част на бягането, почти през цялото време гледах инфарктно пред мен, а аз трябваше да съм търпелива. А след това радост, сълзи.“

Ивет Лалова се радва на щастлив семеен живот със своя настоящ треньор Симоне Колио. Спринтьорката ни говори и за личния си живот.

„В семейството трябва да има по-стабилен мениджмънт, за да може всеки да гони своите интереси, но да има подкрепа, да има обич. И съм съгласна, че когато има обич между двама души, могат и двамата да гонят своите цели. Иска ми се жената винаги да взима решенията, но има моменти, в които ми се иска Симоне да взима решенията. Той като един италианец е израсъл в голямо семейство, което е прекрасно, защото създава едни прекрасни отношения. Иска му се и ние да създадем голямо семейство. Търпение и компромиси, това е ключът за семейството. Пак се връщаме към мениджмънта, ако го наричаме така в семейството, звучи модерно.“

„Атлетите винаги искаме още. Винаги искаме повече и това е едно гориво, което ме кара да продължаваме напред“, допълни Ивет Лалова.

Цялото интервю с Ивет Лалова можете да видите във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов: Твърдението, че "Има такъв народ" са виновни да няма правителство, е лъжа
Слави Трифонов: Твърдението, че "Има такъв народ" са виновни да няма правителство, е лъжа
Броят домашните и бездомните кучета в община Благоевград
Броят домашните и бездомните кучета в община Благоевград