НОВИНИ

И днес ни очакват превалявания

bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 19.09.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Времето
Слушай новината

И днес ни очакват превалявания, по-значителни след обяд в югозападна половина от страната. В отделни райони и ще прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Лудогорието - умерен вятър, предимно от запад. Температурите ще бъдат между 23° и 28°.

През нощта над по-голямата част от страната ще се изясни и вятърът ще стихне. Новата седмица ще започне със слънце и температури в понеделник сутрин-между 11° и 16°.

В следобедните часове, обаче на места отново ще превали и прегърми, като по-интензивни ще са валежите вечерта в Северна България, а през нощта срещу вторник и в източните райони. Привечер и северозападният вятър ще се усили. Максималните температури ще са между 26° и 31°.

По морския бряг от 23 до 26°. По Черноморието през деня ще е слънчево, като там ще превали и прегърми чак във вечерните часове.

Ще духа до умерен източен вятър. Температурата на морската вода е 21 - 23°.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, а след обяд на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

И към времето на континента - валежи ще има във Франция, докато в останалата част от Западна и Централна Европа, както и на Скандинавския полуостров, където облачността също ще е по-често значителна, ще е почти без валеж. Над северозападните райони от Балканите ще бъде облачно и дъждовно, а след обяд ще завали и на изток.

У нас до средата на седмицата на места ще продължи да превалява дъжд. Към сряда-четвъртък максималните температури ще са между 15° и 20°. В четвъртък и петък сутрин ще е доста хладно - едва между 5° и 10°. През втората половина от седмицата вероятността за валежи чувствително ще намалее, и над по-голямата част от страната ще е слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Везенков най-резултатен при успех на Олимпиакос
Александър Везенков най-резултатен при успех на Олимпиакос
Симон-Антони Иванов загуби при дебюта си в АТР
Симон-Антони Иванов загуби при дебюта си в АТР