Екатерина Захариева: Имаме силата, смелостта и знанията да направим правителство

от БНТ
10:16, 19.09.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Политика
Слушай новината

Партиите на протеста имаха два пъти шанс да направят правителство и да покажат, че могат да управляват. Два пъти показаха, че са немощни и не могат да го направят. Още от първата седмица влязоха в разпри и скандали от трибуната - беше срамно, такова падение в парламента не съм виждала. Така обобщи случилото в 46-ото Народно събрание депутатът от ГЕРБ и бивш външен министър Екатерина Захариева в студиото на “Денят започва с Георги Любенов”.

“Много се надявам всички ние, всички политици, да се вразумим и да започнем да излъчваме, да правим това, което сме обещали в предизборните си програми на хората. После всички ще берем плодовете на случващото се - неслучайно парламентът е с най-нисък рейтинг”, продължи тя.

Според нея парламентът не е направил нищо съществено за краткото си съществуване. Актуализацията на бюджета е била нужна на президента Радев и служебното правителство с една-единствена цел - да се похвалят с вдигането на пенсиите. Хората, обаче, очакват обещаните реформи и сигурност, подчерта Захариева.

По думите ѝ е управление без коалиция е невъзможно.

“България не е имала еднопартийно правителство от много, много години. Крайно време да се обединяваме около нещата в програмите, въпреки че всички политически партии имат различия - тези, които ни обединяват и се очакват от българските граждани”, каза още тя.

Захариева, обаче, добави категорично, че ГЕРБ: “имаме силата, имаме смелостта и знанията да направим правителство”.

Какво още коментира Екатерина Захариева вижте във видеото.

Гледайте повече теми от “Денят започва с Георги Любенов”

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Артета: Доволен съм от отношението и себераздаването на играчите
Артета: Доволен съм от отношението и себераздаването на играчите
Бабикян подкрепя идеята за обединение на ИБГНИ с "Демократична България" и проекта Петков-Василев
Бабикян подкрепя идеята за обединение на ИБГНИ с "Демократична България" и проекта Петков-Василев