НОВИНИ

Светът говори за... или най-любопитните новини от седмицата

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:35, 19.09.2021
Чете се за: 08:00 мин.
Любопитно
Слушай новината

"Светът говори за..." Това е новата рубрика на Джанан Дурал за предаването "Денят започва с Георги Любенов". В нея очаквайте най-любопитните новини от седмицата.

А какво е най-любопитното и важното от света на шоубизнеса тази седмица?

Бляскавото събитие "MЕТ Гала" - нощта, в която най-известните и най-богатите се събират в музея Метрополитън. Наричат това благотворително събитие "най-успешната нощ на модата". Но и най-екстравагантната.

Светското събитие на годината в Ню Йорк. Най-значимата вечер в света на модата. Знаменитости от света на киното, спорта и музиката запретват ръкави, за да блеснат с най-впечатляващия тоалет. "МЕТ Гала" - нощта, в която няма табута в модата.

400 гости, платили билет на стойност минимум 30 000 долара се събраха в музея Метрополитън на благотворителна галавечер. Балът беше отменен миналата година, а зажаднелите за блясък звезди не разочароваха с избора си на тоалети. В тон с темата - "Американска независимост". (вижте във видеото)

Били Айлиш изненада с неочаквано женствена визия, в стил принцеса. Далеч от обичайните широки, спортни дрехи, които певицата предпочита. На червения килим тя заяви просто - почувствах, че е време на порасна.

Актьорът Тимъти Шаламе дойде с кецове, но и с диаманти за милиони долари. Тоалетът си определи като "от всичко по малко - точно като Америка".

На диаманти заложи и Риана, макар и покрита с черно наметало.

Силно послание отправи най-младата американска сенаторка - 31-годишната Александрия Окасио-Кортес. Острието на демократическата партия облече бяла рокля, на която с червени букви беше изписано "Обложете с данъци богатите".

Но истинската сензация на вечерта бяха двама души - рапърът Лил Нас Екс, който последователно съблече златиста мантия и робокостюм, докато не остана по прилепнал гащеризон с пайети. Причината - тази година той призна, че е хомосексуален и подобно на решението си да се разсъблече на червения килим, разголи и душата си пред света.

И другият незабравим гост на "МЕТ Гала" - Ким Кардашиян. И нейният тоалет от чернен воал, за който не разкри какво послание би трябвало да носи.

Има и новина, която истински развълнува светските хроникьори - неочакваното завръщане на една любима двойка от не чак толкова близкото минало. Бен Афлек и Дженифър Лопес - 18 години след като емблематичните "Бенифър" бяха на крачка от това да минат под венчилото, а след това неочаквано сложиха край на връзката си, сега двамата отново са заедно. Актьорът и певицата бяха сред най-сниманите звезди по време на приключилия тази седмица кинофестивал във Венеция.

Бен Афлек и Дженифър Лопес приковаха вниманието във Венеция (СНИМКИ)

И има защо - двамата не се посвениха да покажат любовта си и бяха магнит за папараците. Твърди се, че Афлек дори е търсил годежен пръстен, а дали вторият шанс за тях, ще се окаже по-успешен - предстои да разберем.

Ед Шийран съобщи една дългоочаквана новина -британецът отново тръгва на турне.

Повече от три години той се беше посветил на личния си живот - ожени се, роди му се дете и очевидно всички това му е дало необходимата доза вдъхновение, защото вече е факт новия му студен албум, който ще излезе официално на пазара в края на октомври. Вчера той зае челно място в музикалните класации с новата си песен Shivers, като измести от върха друга своя песен - Bad Habits. Очаква се турнето да продължи между 2 и 3 години. Засега България не е сред държавите, в които има обявени концерти, но се надяваме, че този път на българската публика няма да се налага да пътува в чужбина, за да види на живо Ед Шийрън.

Друг изпълнител обаче засега слага на пауза своето прощално турне - Елтън Джон отложи европейските си концерти, за да се подложи на операция на бедрото.

74-годишният певец разкри, че е паднал на твърда повърхност и въпреки месеците на физиотерапия, не е успял да се възстанови. Ето защо засега спира с концертите, за да се лекува. Елтън Джон обещава да се качи на сцената отново в началото на следващата година и допълва, че чакането ще си е заслужавало.

От сцената слиза и друга знакова фигура - американската водеща Елън Дедженерис.

В продължение на 19 години Елън води своето ежедневно токшоу. С характерното си чувство за хумор, тя превърна в запазена марка традицията да плаши гостите си. През изминалата година, обаче, около нея се завъртя скандал - Дедженерис беше обвинена в системно лошо отношение към свои служители. Предполага се, че това е и причината да бъде взето решението този сезон да бъде последен за нея.

Пет италиански града искат да са домакин на "Евровизия 2022"

В Италия - решението кой град да бъде домакин на Евровизия, се оказа нелека задача.

Организаторите от телевизия RAI разкриха, че са свели избора си до 5 места, но кои - засега остава тайна. Още в първите часове, след победата на рок-бандата Манескин, почти нямаше голям италиански град, който да не е дал заявка, че би искал да приеме Евровизия. Домакинство на събитие от подобен мащаб би било силен тласък на местната икономика, пострадала тежко заради продължаващата пандемия.

Какво правят аматьорите астронавти в орбита?

Космическата надпревара кипи с пълна пара. След като през лятото милиардерите Илън Мъск и Ричард Брансън извършиха успешни полети в Космоса със своите совалки, преди дни за първи път екипаж, съставен изцяло от аматьори полетя в околоземната орбита. Но с това далеч не се изчерпа списъкът на мечтатели, които са отправили поглед към звездите. Време е за сблъсък на филмовите дейци и по-конкретно - кой ще успее първи да заснеме филм в открития Космос. Прочута холивудска звезда даде заявка, че ще запише името си в историята с това постижение, но по всичко личи, че първата космическа лента ще бъде дело на руски екип.

Снимки: БГНЕС и архив

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести срещу ковид мерките в Европа
Протести срещу ковид мерките в Европа
Петков и Василев ще се стремят към управлението на страната, разговарят с партии за коалиция мандатоносител
Петков и Василев ще се стремят към управлението на страната, разговарят с партии за коалиция мандатоносител