НОВИНИ

Станимир Стоилов: Ще си поизцапам ръцете в Левски

Станимир Стоилов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:59, 19.09.2021
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов беше категоричен, че ще „си поизцапа ръцете“, но ще въведе ред в отбора. Наставникът се зарече в предаването „Арена спорт“ по БНТ 1, че се опита да въведе дисциплината в клуба.

Специалистът говори по актуалните за футбола ни теми, като засегна и Вечното дерби с ЦСКА. Отборът на "червените" е воден от Стойчо Младенов, а срещата вече се задава на хоризонта.

„Това е треньорско съперничество и мач, в който Левски трябва да победи. Това е футболна война между двата гранда, в която всеки иска да победи. Естествено, извън футбола със Стойчо Младенов имаме чисто приятелски отношения, но това са две различни неща, които не могат да имат допирни точки, заради една победа или един мач", сподели Стоилов.

Мачът ЦСКА – Левски е в следващия кръг на Първа лига. Двубоят е на 26 септември, неделя, от 16.30 часа.

„Онези играчи, от онзи предишния отбор, успяха да сложат идеите, важността, по-важен да е Левски. Трябва да убедим и настоящия отбор да поставя Левски над всичко“, каза Станимир Стоилов.

Станимир Стоилов възлага големи надежди на Георги Миланов

„Само с работа ще можем да оправдаем очакванията, всичко останало е празни обещания. Няма да се оправдавам или да търся оправдания. Знам какъв отбор имаме и какъв клуб, Наско Сираков има по-различни функции от преди, сега трябва да търси осигуряване на клуба като собственик“, каза още треньорът.

„По-предишните треньори допуснаха спортно-технически грешки. Взимаха се играчи без необходимите качества. Левски се превърна в чалготека, с всякакви странни историйки. Когато оставихме отбор преди години, оставихме възпитан и интелигентен отбор. Аз ще си поизцапам ръцете, но ще вкарам дисциплина в отбора. Много ми е лесно да взимам решения, защото най-отгоре слагам интереса на Левски.“

„Всички, които в момента са в отбора, разчитам и държа да останат в клуба. Не трябва бързо да вдигаме или сваляме даден футболист. Георги Миланов е футболист, от който ще изисквам много.“

Станимир Стоилов симпатизира на Боби Михайлов за президентския пост в БФС

Относно битката за президентския пост в Българския футболен съюз Станимир Стоилов сподели: „Прекалено много напоследък се заигравахме с това ще има или няма да има конгрес. Има дата и който заслужава да спечели. След това да седнем всички и да мислим за развитието на клубовете си. Имам прекрасни отношения с Борислав Михайлов и с Димитър Бербатов. Който е по-добър на конгреса, той да спечели. Аз лично имам лични симпатии към Борислав Михайлов, без да казвам, че той е най-добрият кандидат.“

Станимир Стоилов добави още, че иска от Левски да направи отбор, на който да се радват всички хора.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Броят домашните и бездомните кучета в община Благоевград
Броят домашните и бездомните кучета в община Благоевград
Италия и Словения ще спорят за титлата на ЕвроВолей 2021
Италия и Словения ще спорят за титлата на ЕвроВолей 2021