НОВИНИ

Избори 2024 - Резултатът

гледайте живо избори 2024 резултатът
bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 09.06.2024
21169
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

"Избори 2024: Резултатът" - гледайте специалното изборно студио в ефира на БНТ 1, както и чрез стрийм във всички онлайн канали на Българската национална телевизия с водещи Бойко Василев и Аделина Радева в студиото на БНТ в София и Добрина Чешмеджиева директно от Брюксел.

Гледайте тук, на страницата на "По света и у нас" във Фейсбук или в YouTube:

Екипът на БНТ в белгийската столица ще покаже как гласува Европа – Добрина Чешмеджиева ще бъде в кулоарите на Европейския парламент с анализатори, чието мнение се чува в Европа, а Десислава Апостолова, кореспондентът на БНТ в евроинституциите, от сърцето на Европейския парламент ще показва актуалните резултати от всяка страна членка на Европейския съюз и ще търси коментара за тях на европейските политици.

Специалните пратеници и сътрудниците на БНТ във Франция, Германия, Италия, Централна Европа, Румъния и Гърция ще анализират какво се случва в тези държави и по какъв път ще отведат Европа.

От модерното и високотехнологично Студио 5 на БНТ Бойко Василев и Аделина Радева ще покажат най-точно и бързо на зрителите първите данни от екзитпол проучванията и резултатите от паралелното преброяване на най-авторитетните социологически агенции „Галъп интернешънъл“ и „Алфа Рисърч“. Репортерите на БНТ ще следят реакциите на политиците в партийните щабове, както и обработката на гласовете в избирателните комисии в страната.

През последните три години, в поредицата от избори, БНТ доказа, че предоставя на аудиторията най-точните резултати и анализи от социолози и експерти, които разясняват политическите процеси задълбочено и компетентно. Водещите политически журналисти от дирекция „Новини и актуални предавания“ на обществената телевизия отразяват обективно политическите позиции и акцентират върху важните и социалнозначими въпроси.

Избори 2024 на 9 юни са на фокус и в онлайн каналите на Българската национална телевизия – в новинарския сайт BNTNEWS.BG и приложението BNT NEWS, в което потребителите могат да се възползват от опцията за аудио стрийм на БНТ 1. Чрез нея хората с нарушено зрение и тези, които са в движение, могат да слушат на живо ефира на БНТ 1, или да го слушат във фонов режим, докато използват други програми на своите мобилни устройства.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ХДС/ХСС обявиха победа в Германия, втора е "Алтернатива за Германия" с 16%
ХДС/ХСС обявиха победа в Германия, втора е "Алтернатива за Германия" с 16%
Изборният ден в някои страни членки на общността вече приключи
Изборният ден в някои страни членки на общността вече приключи