НОВИНИ

Изборният ден в Благоевград започна нормално

bnt avatar logo
от БНТ
08:41, 04.04.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

В Благоевград право да гласуват днес имат 313408 жители на областта. Секционните избирателни комисии са 571, като в 450 от тях ще може да се гласува и машинно. В многопрофилната болница за активно лечение в града ще могат да гласуват заразените с COVID, а за поставените под домашна карантина са разкрити подвижни секции.

Без сериозно закъснение отвориха всички избирателни секции на територията на областта. Както на всички избори, и този път е имало отказали се в последния момент членове на секционни избирателни комисии, но това не е попречило изборният ден да започне нормално. Засега няма проблеми за гласуване с машини.

Пациентите с ковид, настанени само в три от болниците на територията на областта, ще могат да упражнят правото си на вот днес. Това са лечебните заведения в Благоевград, Сандански и Гоце Делчев. В Благоевград 72-ма карантинирани души са подали заявление за гласуване, така че за тях са формирани 2 подвижни избирателни секции.

Карантинирани хора на територията на областта ще могат да гласуват още в градовете Разлог, Гоце Делчев и Симитли. Подвижна избирателна секция обаче няма да има в Банско.

В деня на вота изборът е само един - БНТ. Изберете важното - в телевизионния ефир и на нашия сайт BNTNEWS.BG.

Репортер: Йорданка Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Католическият свят празнува Възкресение Христово
Католическият свят празнува Възкресение Христово
Във Видин лицата под карантина няма да могат да гласуват
Във Видин лицата под карантина няма да могат да гласуват