5 подвижни избирателни секции ще работят във Варна

от БНТ
07:50, 04.04.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Пандемията наложи нови форми за гласуване на тези парламентарни избори. Една от тях е гласуване в изолация. Във Варненска област близо 400 са подадените заявления от карантинирани, желаещи да упражнят правото си на вот. Мобилните екипи, които ще ги посетят, са общо 16.

Във Варна са сформирани 5 подвижни избирателни секции за хора, които са поставени под карантина и задължителна изолация. Хората ще бъдат посетени на адресите, на които са карантинирани от представители на секционните избирателни комисии.

Леман Ахмедова е част от мобилния екип, който ще посети район Одесос. Тя сподели, че вероятно за всеки един адрес екипите ще се преобличат. Заявените адреси са около 47. Всички от екипа са преболедували вируса, спазват всички мерки за безопасност, имат ръкавици, дезинфектанти и екипи.

"Обаждаме се на всички, които са подали заявление, че искат да гласуват. Уговаряме се с тях, предвид мястото, където живеят, дали имаме достъп до самото място, и с всички материали, с които разполагаме, се качваме, даваме им бюлетината, те си гласуват по всички изисквания и след това отиваме на следващия адрес", обясни още Ахмедова.

Във Варна са разкрити и 7 изборни секции в болниците, където има ковид сектори.

В деня на вота изборът е само един - БНТ. Изберете важното - в телевизионния ефир и на нашия сайт BNTNEWS.BG.

Репортер: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В "Пирогов" е създадена необходимата организация за гласуване
В "Пирогов" е създадена необходимата организация за гласуване
407 000 варненци имат право на глас
407 000 варненци имат право на глас