НОВИНИ

Издирват родителите на откритото мъртво бебе, захвърлено в плик край кофи за боклук

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:00, 20.05.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Потресаващ случай от София. Новородено дете беше открито мъртво, захвърлено в плик край кофи за боклук. От полицията издирват родителите.

Малко след 8.00 часа сутринта Борис Марков почиствал кафенето, където работи. Както всеки път събрал боклука и отишъл да го изхвърли.

"Почиствам тук и виждам един плик на поляната. Взех го и него да го изхвърля и до колата го занесох и там изпадна дете. И го видях, че е дете. Обадих се на 112 и дойдоха", разказва Борис Марков.

Не ясно колко време детето е стояло захвърлено на боклука.

"Тук стоя, но не съм виждал някой да минава и да го оставя", допълни Борис Марков.

Според очевидци детето видимо е било износено и не е имало следи от насилие. Все още няма данни дали то е било умъртвено преди да бъде увито в найлоновата торба или е починало след това.

Тепърва ще се издирва биологичната майка на новороденото дете. От полицията ще потърсят дали в района има охранителни камери, които да са засекли човека, който е оставил детето в близост до кофите.

Проверяват се различни версии - включително дали детето не е на бежанци или хора от махалата. От Държавната агенция за бежанците категорично отхвърлиха случаят да има някаква връзка с приемателния център, който се намира в квартала.

"Там има две жени, които са бременни и то в ненапреднала възраст. Едната е в четвъртия месец, а другата в петия. Те са под лекарско наблюдение. Там има социални експерти. Тоест няма информация да има нередност с каквото и да било", каза още Ирина Данева, експерт "Връзки с обществеността" към Държавната агенция за бежанците.

По случая са назначени медицински експертизи, които трябва установят при какви обстоятелства е загинало новороденото дете. На този етап от МВР и прокуратурата не са коментирали официално данни от разследването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ призова Русия да не блокира украински пристанища, за да се изнася зърно
САЩ призова Русия да не блокира украински пристанища, за да се изнася зърно
Боряна Калейн поведе в многобоя на Чалъндж купата по художествена гимнастика в Памплона
Боряна Калейн поведе в многобоя на Чалъндж купата по художествена гимнастика в Памплона