НОВИНИ

Изпълнителният директор на Ферари хвърли оставка

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:08, 11.12.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Други спортове
изпълнителният директор ферари хвърли оставка

Изпълнителният директор на отбора на Ферари във Формула 1 Луис Камилери е обявил своето решение да напусне италианската компания, като това ще се случи с незабавен ефект.

Неговите задължения временно ще се изпълняват от президента на компанията Джон Елкан, докато съвета на директорите не изберат заместника на Камилери.

Като мотивация за това си решение, роденият в Кайро Камилери е изтъкнал лични причини, като внезапната му раздяла със Скудерията е била изненада за всички.

Той застана на поста изпълнителен директор на Ферари през юли 2018 г., малко преди смъртта на Серджо Маркионе, като по същото време Джон Елкан пое президентския пост на компанията

65-годишният Камилери имаше сериозен принос за привличането в тима на младия Шарл Льоклер, който през 2019-та година замени ветерана Кими Райконен, като втори пилот на тима. Още в първия си сезон обаче монегаскът изпревари четирикратния световен шампион Себастиан Фетел, печелейки и първите си две победи във Формула 1.

През тази година пък Льоклер категорично е по-добрия пилот на Ферари, макар и да не е спечелил нито една надпревара през 2020-та година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва ремонт на спортния комплекс "Осогово" в Кюстендил
Започва ремонт на спортния комплекс "Осогово" в Кюстендил
Още една лаборатория прави безплатни PCR тестове в Русе
Още една лаборатория прави безплатни PCR тестове в Русе