НОВИНИ

Израелски удар срещу бежански лагер

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 25.12.2023
Чете се за: 02:15 мин.
По света
Слушай новината

Поне 70 души са загинали при израелски удар срещу бежански лагер в централна Газа, според данни на Хамас.

Израелските военни обявиха, че разследват случая. В същото време премиерът Бенамян Нетаняху съобщи, че Тел Авив ще се бие до пълна победа над палестинското терористично движение.

Според Хамас десетки са загинали при израелски удар срещу бежанския лагер Ал Магази в централната част на Газа, като броят на жертвите се очаква да нарасне. Сред мишените са били три къщи. Атаката е на фона на съобщенията, че Египет има ново предложение за примирие.

Израелската армия съобщи, че е разкрила мрежа от тунели на Хамас, използвани като щаб в северната част на Газа и обвини палестинската групировка, че използва цивилни като жив щит. В тунелите са били разкрити складове и лаборатории за производство на оръжие.

"Хамас оперира от населени райони, използва цивилни за прикритие. Това е много сложно предизвикателство пред нас", заяви говорителят на израелската армия Даниел Хагари.

В същото време, израелският премиер отправи послание към сънародниците си.

"Задълбочаваме войната в ивицата Газа. Ще продължим да се бием да пълна победа над Хамас. Това е единственият начин да си върнем заложниците и да се уверим, че Газа няма да бъде заплаха за Израел", каза министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

Според палестинското здравно министерство, жертвите на израелските нападения са вече над 20 000. Убитите при офанзивата срещу Газа израелски войници са 152-ма.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворително мотошествие премина през Бургас
Благотворително мотошествие премина през Бургас
Традиция на повече от век: Танцуващите коледари в Ямбол
Традиция на повече от век: Танцуващите коледари в Ямбол