НОВИНИ

Джейк Пол се закани, че ще победи Канело Алварес и ще стане световен шампион по бокс

bnt avatar logo
от Димитър Русев
12:08, 16.07.2021
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
джейк пол закани победи канело алварес стане световен шампион бокс

Джейк Пол си постави висока боксова цел - да победи Канело Алварес за световната титла през следващите три години от своята кариера.

Пол е с резултат 3:0 в професионалните си мачове. Той нокаутира първите си трима опоненти в първите два рунда, а следващия месец ще се изправи срещу бившия шампион на UFC Тайрън Уудли.

Но YouTube сензацията вече се стреми да стане световен шампион по бокс един ден и иска да бъде човекът, който ще "победи" великият Саул "Канело" Алварес.

Говорейки в шоуто на Fox Sports "Skip & Shannon: Безспорно", Пол каза, че ще бъде готов да отслабне значително, за да се бори с Канело в бъдеще.

"Поставям цели за себе си и това е, което ме мотивира всеки ден в тренировките", каза Пол. "Като се замисля бих могъл да се бия с Канело през следващите три години."

Пол смята, че е по-добър боец и по-тежко изпитание за Канело, отколкото Били Джо Сандърс и Авни Йълдъръм, двамата му последни съперници през 2021 г.

Интернет сензацията твърди, че Сандърс, двукратен световен шампион, се бори като "дива кокошка" и казва, че предимството му в размера ще бъде решаващ фактор срещу мексиканеца.

"Аз съм много по-добър боец от двамата боксьори. Аз съм по-голям, по-бърз и по-атлетичен."

"Така че, ако тези момчета могат да отидат там и да се бият с Канело, ще може ли Джейк Пол да премине 12 рунда с него за три години и да го победи? Ще видим."

Пол каза, че е готов да свали 11 килограма от сегашното си тегло при битка до 79, за да има шанс за световната титла срещу Алварес.

"Вероятно ще трябва да сваля до 79, ако го направим за истинския колан", продължи Пол. "Това би било голямо, голямо изпитание, но това са жертвите, които ще трябва да направите, за да станете шампион".

"Мисля, че ще ме подцени и ще ми позволи да се бия на колкото килограма искам, защото мисли, че ще ме убие, но видяхме какво се случи, когато Флойд Мейуедър позволи на брат ми [Логан Пол] да има предимство в теглото. Логан го измори бързо, Флойд не очакваше такава жестока битка."

"Не казвам, че мога да победя Канело точно сега, но след три години с моя екип и себеотдаване знам, че мога да го направя."

Първо, Пол ще трябва да премине през Уудли на 29 август в родния си град Кливланд, Охайо, и да се срещне с няколко боксьори с професионални записи, преди да спечели шанс за битка с Алварес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 задържани при спецакция срещу битовата престъпност в Пещера
11 задържани при спецакция срещу битовата престъпност в Пещера
Андриан Краев остава в Левски
Андриан Краев остава в Левски