НОВИНИ

Джерард е новият мениджър на Астън Вила

джерард новият треньор астън вила
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 11.11.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендарният футболист на Ливърпул и английския национален отбор по футбол - Стивън Джерард, се завърна във Висшата лига, след като официално пое тима на Астън Вила.

Джерард изведе Глазгоу Рейнджърс до титлата на Шотландската Премиършип миналия сезон, завършвайки кампанията непобеден в лигата.

41-годишният бивш футболист привлече много почитатели в играта с работата си в Глазгоу, където прилагаше атрактивен, атакуващ стил на футбола.

Джерард, който се радваше на бляскава игрова кариера с Ливърпул и Англия, се присъедини към Рейнджърс през 2018 г., след като беше треньор на Академията в Ливърпул.

"Астън Вила е клуб с богата история и традиции в английския футбол и аз съм изключително горд да стана неговият нов главен треньор", заяви Стиви Джи.

"В разговорите ми с ръководството стана ясно колко амбициозни са плановете им за клуба и с нетърпение очаквам да им помогна да постигнат целите си", допълни специалистът.

"Бих искал да изразя искрената си благодарност към всички, свързани с Глазгоу Рейнджърс, че ми дадоха възможността да управлявам такъв емблематичен футболен клуб. Спечелването на рекордната 55-а титла в лигата винаги ще заема специално място в сърцето ми. Бих искал да пожелая на играчите, персонала и привържениците всичко най-добро за в бъдеще", завърши новият мениджър на Астън Вила.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тодор Батков: Твърденията на Дембеле са пълни измислици
Тодор Батков: Твърденията на Дембеле са пълни измислици
Учителите ще получат по 100 лв. върху заплатата за тестване на децата в училище
Учителите ще получат по 100 лв. върху заплатата за тестване на децата в училище