НОВИНИ

Джип се вряза в тераса на блок в София

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
20:37, 27.01.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Регионални
Слушай новината

Джип се заби в тераса на жилищен блок в квартал "Дружба 1", като мина през зелени площи близо до детска площадка. За щастие пострадали няма, шофьорът е употребил алкохол.

Около обяд в тази тераса на блок 8 в "Дружба 1" се забива джип. Ударът се усетил като земетресение. Децата на семейството били сами вкъщи. За щастие жертви няма, защото колата преминала през зелените площи на детската площадка край блока.

Шофьорът на джипа закъсал с колата си на пътя. Хора се опитали да му помогнат, но в момента, в който джипът тръгнал, ударил кола в съседство и се забил в терасата, преминавайки през желязната ограда на градинката.

"Ударът се усети като земетресение. Поизплашихме се. Беше доста неадекватен. Най-вероятно беше пиян, дали други субстанции е имало не знам, но беше пиян със сигурност", каза очевидецът Владимир Гъргоров.

В апартамента, в чиято тераса се врязал джипът, по обяд били само децата. Собственичката Иваничка Петкова е извикана спешно от работа.

"Колата наполовина беше влязла в балкона. Щетите предполагам застраховката на жилището, която имаме ще покрие, ако покрие", каза Иваничка Петкова.

Той извини ли се? Нищо не каза. Бих казала - не. Не съм очаквала, че ще ми се случи джип в терасата.

Шофьорът не могъл да даде смислено обяснение какво точно се е случило. Отведен е в полицията. Оказало се, че 52-годишният мъж има 2,51 промила алкохол в кръвта.

Образувано е досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха лампи с живак на незаконно сметище в Пловдив
Откриха лампи с живак на незаконно сметище в Пловдив
Започна ваксинирането на хората в домовете. Ваксини ще има и за частните домове
Започна ваксинирането на хората в домовете. Ваксини ще има и за частните домове