НОВИНИ

Джо Байдън се спъна по стълбите на президентския самолет (Видео)

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:42, 19.03.2021
23927
Чете се за: 02:15 мин.
По света
Слушай новината

Американският президент Джо Байдън загуби равновесие и се спъна няколко пъти, докато се качваше по стълбите към самолета "Еър Форс 1".

78-годишният държавен глава започна да се качва бързо по стъпалата към президентския самолет, когато се спъна, но успя да се задържи за парапета. Той се опита отново да се изправи, но пак се спъна и този път падна на коляното си.

Байдън се изправи, спря за кратко и изтупа левия крачол на панталона, преди да се качи до горе, обърна се и отдаде чест, след което влезе в самолета.

Самолетът излетя малко след това за Атланта, където Байдън трябва да се срещне с членове на азиатско-американската общност, която беше шокирана от поредицата стрелби в масажни салони, при които имаше и смъртни случаи.

"Той е добре. Наистина се чувства прекрасно", заяви заместник-прессекретарят Карин Жан-Пиер пред журналисти по повод препъването на Байдън. Тя обясни случая със силния вятър, който, по думите ѝ, едва не съборил и нея на стълбичката на самолета.

Ръководителят на пресслужбата на Белия дом Кейт Бедингфилд постна в Туитър съобщение, че президентът "просто се е спънал на стълбите" и не се е нуждаел от медицинска помощ. Тя също заяви, че Джо Байдън се чувства добре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Центърът за имунизации в Стамболийски не работи след фаталния случай с ваксинирана жена
Центърът за имунизации в Стамболийски не работи след фаталния случай с ваксинирана жена
Само за днес: 100 ваксинирани в болница "Света Анна" в София
Само за днес: 100 ваксинирани в болница "Света Анна" в София