НОВИНИ

Джон Милман спечели тенис маратон срещу Жил Симон за място на 1/4 финалите в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:25, 11.11.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Тенис

Австралиецът Джон Милман се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от категория АТР 250 в София, след като надигра опитния Жил Симон след 3 часа и 18 минути битка на централния корт в "Арена Армеец".

Поставеният под №6 Милман стигна до успех над бившия номер 6 в света след 7:6, 6:7(3), 6:2 в най-дългия мач от надпреварата през този сезон до момента.

В първия сет австралиецът, 38-и в световната ранглиста, изоставаше с 2:4, но успя да обърне развоя и след 7:5 гейма поведе в сетовете.

Във втората част той поведе с 2:0, след което последва силна серия на Симон, който спечели четири поредни гейма. Ситуацията от първия сет бе на път да се повтори, когато Милман върна пробива и при 6:5 стигна до два мачбола при сервис на французина.

Този път обаче, роденият в Ница тенисист се измъкна и стигна до тайбрек, в който след 7:3 точки вкара мача в решителна трета част.

Въпреки загубата на тайбрека, Милман остана позитивен и набързо поведе с 5:1 в последния сет, което се оказа и ключа към крайния успех с 6:2.

Така за място на полуфиналите австралиецът ще се изправи срещу канадеца Вашек Поспишил, който снощи елиминира във втория кръг четвъртия в схемата Ян-Ленард Щруф (Германия) с 6:3 6:4.

Сред последните 8 в София влезе и петия поставен Адриан Манарино след успех над Егор Герасимов от Беларус с 6:4, 7:6(6) и ще играе с молдовеца Раду Албот, който снощи елиминира топ поставения в основната схема Денис Шаповалов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изборните резултати в САЩ са необратими, Тръмп отказва да признае поражението
Изборните резултати в САЩ са необратими, Тръмп отказва да признае поражението
ЕС е на път да одобри най-големия бюджет в историята си
ЕС е на път да одобри най-големия бюджет в историята си