НОВИНИ

Джорджо Киелини мечтае да играе на Мондиал 2022

Джорджо Киелини
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 13.11.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Синът на Марчело Липи, който е агент на капитана на Ювентус Джорджо Киелини, разкри плановете на своя клиент. Защитникът все още се надява, че ще може да играе на световните футболни финали догодина в Катар.

"Когато Джорджо е във форма, просто е невъзможно да си представим, че няма да бъде в състава на Италия", сподели Липи-младши в кулоарите по време на откриването на спортен център.

Джорджо Киелини обаче няма да може да вземе участие в решаващия двубой за класиране на шампионата срещу Северна Ирландия в понеделник, 15 ноември, заради контузия. Вместо 37-годишния бранител беше повикан футболистът на Сасуоло Джанмарко Ферари. Срещата ще можете да гледате по БНТ3 от 21.45 часа.

"Въпреки възрастта си, той все още е лидер и на Ювентус и националния отбор. Разбира се, рано или късно ще дойде денят, в който трябва да прекратите кариерата си, но явно този ден все още не е настъпил“, каза още агентът.

“Киелини наистина иска да играе на Световното първенство в Катар и лично аз не виждам пречки за това”, добави импресариото.

37-годишният защитник има 114 мача за националния отбор на Италия (8 гола) и е играл за Ливорно (68 мача във всички турнири, 4 гола), Фиорентина (42, 3) и Ювентус (544, 36).

Италия и Швейцария са с еднакъв брой точки – по 15 – в квалификационната група. В последния кръг България гостува на „кръстоносците“, докато Скуадрата се изправя срещу Северна Ирландия. Нашият тим изгуби шансове за една от двете челни позиции в потока, които отравят шансове за Мондиал 2022.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция отбелязва шест години от "Батаклан"
Франция отбелязва шест години от "Батаклан"
На крилете на мечтите: 19-годишна авиаторка обикаля света с ултралек самолет
На крилете на мечтите: 19-годишна авиаторка обикаля света с ултралек самолет