НОВИНИ

Джорджо Киелини потвърди: Напускам Ювентус

Джорджо Киелини
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:42, 12.05.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Защитникът на Ювентус Джорджо Киелини потвърди, че ще напусне клуба в края на сезона. Лидерът в състава на „Старата госпожа“ обяви решението си след поражението във финала за Купата на Италия. Ювентус загуби с 2:4 след продължения от Интер.

„Последните 10 години бяха страхотни и сега момчетата трябва да продължат напред. Направих каквото можах и се надявам да оставя нещо след себе си“, сподели бранителят.

„В понеделник ще се сбогувам с моя стадион и тогава, ако имам още сили, мога да взема участие във Флоренция за последно“, допълни 37-годишният Джорджо Киелини.

„Това е изцяло мой избор, радвам се, че си тръгвам като играя на толкова високо ниво. От много години казвам, че не искам да завърша, когато вече не мога да играя на същото ниво. Дадох всичко от себе си и ще бъда най-отдаденият фен на Ювентус. След толкова години в клуба не можеш просто да се отърсиш от чувствата си“, каза още Джорджо Киелини.

С тима от Торино защитникът спечели 9 пъти италианското първенство и веднъж титлата във второто ниво на страната. Той триумфира с Купата на Италия и Суперкупата 5 пъти. Той е част от Ювентус от 2005 година, като в период от 17 години той изигра над 550 мача за гранда.

Най-вероятно кариерата на бранителя ще продължи в САЩ.

Джорджо Киелини обяви, че слага край и на участията си за националния тим на Италия. Последният му мач ще бъде на Уембли срещу Аржентина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Криминалист: Обирът в "Обеля" е предварително подготвен
Криминалист: Обирът в "Обеля" е предварително подготвен
Оперираха пострадалия при грабежа на "Ломско шосе" в София
Оперираха пострадалия при грабежа на "Ломско шосе" в София