НОВИНИ

Как посрещнахме 2021 година

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 01.01.2021 (обновена)
Чете се за: 03:55 мин.
У нас
Слушай новината

Много хора от София и страната избраха нетрадиционен начин да посрещнат Новата 2021 година. Те се качиха на Копитото откъдето наблюдаваха фойерверките над столицата в празничната нощ. В района имаше дори и хора с каравани. Екип на "По света и у нас" също посрещна Новата година там.

Нова година под открито небе на Копитото замени традиционния концерт на площада

В Бургас, Варна, Русе, Пловдив и Благоевград също много хора излязоха навън, в необичайно топлата Новогодишна нощ, за да си пожелаят преди всичко здраве.

Пловдив

Зрелищна заря огря Пловдив навръх 2021 година. Макар че нямаше обичайната артистична програма на площад „Стефан Стамболов“, традицията на илюминациите бе запазена. И дори надградена - за първи път фойерверки полетяха от върховете на три от хълмовете символи на града - Сахат тепе, Бунарджика и Младежкия хълм.

В десетминутна поредица валяха букети, наподобяващи хризантеми, далии, палми, звезди и сърца. Зарята се сля и с множеството фойерверки над целия град, а хълмовете бяха отново предпочитани места и за панорамна гледка при посрещането на годината. Немалко пловдивчани избраха да погледат отвисоко как си отива проблемната 2020-а и си пожелаха една различна и по-спокойна 2021 г.

Варна

Заради противоепидемичните мерки Варна изпрати старата година без традиционния празничен концерт на площад "Независимост". Първите минути на новата година обаче бяха посрещнати с грандиозна заря, като за първи път тази година с фееричните илюминации озариха небето на Варна едновременно, от пет локации.

Бургас

В Бургас въпреки всички отменени масови празненства, стотици бургазлии избраха да посрещнат Нова година на площад „Тройката“ в центъра на морския град.

Нямаше я и пищната заря, осигурена от Община Бургас, но въпреки това много хора донесоха свои фойерверки, които гръмнаха точно в полунощ.

До късно през нощта работеха и коледните къщички на площада, от където всеки можеше да си вземе скара и нещо за пиене. Заради противоепидемичните мерки маси не бяха поставени.

Русе

Десетки русенци излязоха на пл. "Свобода" да посрещнат 2021 г. Макар и по-малко от други години, и в тази новогодишна нощ площада се изпълни с хора, дошли да видят фойерверките. На малки групи, с бенгалски огън и шампанско, русенци се събраха, за да посрещнат 2021 година. Пожелаваха си преди всичко здраве и през новата година да можем отново да се прегръщаме и да празнуваме празниците си заедно с близки и приятели.

Благоевград

В Благоевград посрещнаха Новата година по-нестандартно, при спазване на мерките против разпространение на вируса. Бяха отменени тържествата и празничната програма. Не се събраха много хора на площада пред общината, където традиционно се провежда новогодишната програма. Имаше само малки групи от хора дошли да видят зарята.

Екип на "По света и у нас"

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските "Спартани" доставят помощ за Република Хърватия
Българските "Спартани" доставят помощ за Република Хърватия
По-спокойна новогодишна нощ в болница "Пирогов" тази година
По-спокойна новогодишна нощ в болница "Пирогов" тази година