НОВИНИ

Със слънчево време ще започне новата година

bnt avatar logo
от БНТ
20:41, 31.12.2020
Чете се за: 02:37 мин.
Времето
Слушай новината

В новогодишната нощ слаби превалявания ще има само в източните райони. Над останалата част от страната ще се изясни, а вятър ще стихне. Температурите в полунощ ще бъдат от 2-3° в западните райони, до 10-12° по морския бряг. Утре рано сутринта ни очакват стойности от 0° до 7-8°.

Новата година ще започне с предимно слънчево време, с все още по-значителна облачност преди обяд над източните райони. Сутринта на места по поречията ще има мъгли. Ще духа слаб, в Североизточна България до умерен вятър от запад - северозапад. Максималните температури ще са между 8° и 13°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с повече облаци сутринта над масивите от Източна България.

След дни наред с много силен вятър утре вече ще духа слаб до умерен западен вятър. Температурите в курортите ще са от 6 до 8 градуса, в района на Алеко около 2.

И за разлика от времето в нашата страна в много райони от Западна Европа ще е изтинска зима - ще бъде предимно облачно и с валежи, от дъжд и сняг. По-ниски от обичайните ще са температурите на Британските острови, във Франция и на Пиренеите, както и по Западното Средиземноморие. В района на Алпите и на места в Централна Европа ще вали сняг. Облачно и със снеговалежи ще бъде и в Северна Европа.

И в по-голямата част от Балканите утре ще бъде предимно слънчево. Повече облаци ще има преди обяд над Северна Румъния, където ще превали дъжд и сняг, а над северозападните райони от полуострова през целия ден ще превалява дъжд. Ттемпературите ще се понижат и вече ще се доближат до нормалните за началото на годината.

У нас, и през следващите дни ще се задържи по-топло от обичайното за началото на януари. В събота сутринта на места в низините и котловините ще е мъгливо, но през деня отново ще е слънчево. В неделя облачността бързо ще се увеличи, и в югозападните райони още сутринта ще завали дъжд, а до края на деня на места и в останалата част от страната. В понеделник ще продължи да вали. Във вторник валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и ще намалее.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Честита Нова година от екипа на "По света и у нас"
Честита Нова година от екипа на "По света и у нас"
За новото нормално от първо лице: Краят на годината и край на карантината
За новото нормално от първо лице: Краят на годината и край на карантината