НОВИНИ

Дъжд превалява в Западна България, очаква се да завали и в централните части

bnt avatar logo
от БНТ
14:14, 31.12.2020
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

В Западна България вече превалява, а в близките часове дъжд ще завали и в централните части на страната. Вятърът ще продължи да отслабва и в края на деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 7° в северозападните райони до около 16° в източната половина от страната, където през по-голямата част от деня ще остане все още предимно слънчево.

В новогодишната нощ, ще превали и в Източна България, но над останалата част от страната ще се изясни, а вятърът ще стихне. Температурите в полунощ ще бъдат от 2-3° в западните райони, до 10-12° по Черноморието, а минималните сутринта - съответно от 0° до 7-8°.

Утре ще бъде предимно слънчево с по-значителна облачност преди обяд над източните райони. Сутринта на места по поречията ще има мъгли. Ще духа слаб, в Североизточна България - умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 13, в София - около 9.

Слънчево ще бъде утре времето в планините, с повече облаци сутринта в масивите от Източна България. Максималните температури по най-високите върхове ще са между минус 7 и минус 4 градуса, а в курортите - 2° на Алеко, около 6° в Боровец и Пампорово и 8° в Банско.

След поредицата дни с много ветровито време, утре вятърът ще бъде слаб до умерен, с посока от запад.

Слънчево ще бъде в първия ден от Новата Година и в по-голямата част от Балканите, но температурите ще се понижат и ще се доближат до типичните за сезона.

В много райони от Западна Европа времето ще е предимно облачно и с валежи, от дъжд и сняг. По-ниски от обичайните ще са температурите на Британските острови, във Франция и на Пиренейския полуостров, както и по Западното Средиземноморие.

У нас, в събота ще се задържи предимно слънчево, сутринта на места - мъгливо. Минималните температури ще се понижат, а максималните ще останат без съществена промяна. И през следващите дни ще се задържи по-топло от обичайното за началото на януари. В неделя облачността бързо ще се увеличи, в югозападните райони още сутринта ще завали дъжд, а до края на деня на места и в останалата част от страната ще превали слабо.

В понеделник на много места ще има валежи от дъжд, по-съществени в Югозападна България. Във вторник облачността ще се разкъса и ще намалее.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лишените от свобода в Софийския затвор ще посрещнат 2021 г. в ремонтирана сграда
Лишените от свобода в Софийския затвор ще посрещнат 2021 г. в ремонтирана сграда
Красимир Живков излиза на свобода срещу 100 000 лв. гаранция
Красимир Живков излиза на свобода срещу 100 000 лв. гаранция