НОВИНИ

Как живеят животните в хасковския зоокът "Кенана"

bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 18.05.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Хасковският зоокът "Кенана" претърпява редица промени. Директорът на зоопарка Валентин Ахтаров каза, че се полагат системни усилия за подобряване на условията за животните, като се цели да се изпълняват препоръките от Министерството на околната среда и водите и природозащитните организации.

"Всички животни в зоопарка се отглеждат трудно, тъй като това са живи същества и трябва да полагаме грижи след като ги държим в плен", заяви Валентин Ахтаров.

В зоопарка има два тигъра и пет лъва, които са отгледани изцяло от хора. Сред най-новите обитатели са три сърнета, които са се родили само преди дни, а майка им е била спасена от ловци. По думите на Валентин Ахтаров зоопаркът непрекъснато работи с организации и приютява такива животни.

"И двете сърни са отгледани тук в зоопарка от нас. Донесени са от горските, които ги намират или изоставени, или майка им е убита от такива несъвестни бракониери", каза още Валентин Ахтаров.

Зоокътът се намира в естествената гора в парк "Кенана". Освен различните видове животни, които привличат посетители, тук има детски площадки, което го превръща в място за игра и почивка. Най-интересни за посетителите са тигрите и лъвовете, които от години живеят тук.

Репортер: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Операция "Абитуриенти" в цялата страна през май
Операция "Абитуриенти" в цялата страна през май
Биатлонистите ни имат сили за медали от Олимпиадата в Пекин
Биатлонистите ни имат сили за медали от Олимпиадата в Пекин