Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Конкурсът за журналистика Web Report: Когато авторите говорят с факти

от БНТ
10:08, 18.05.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

За поредна година интернет порталът dir.bg ще награди журналисти за добри материали. Четвъртото поредно издание отново ще отличи достоверната, обективната и впечатляваща информация.

Журналистът Иван Боянов обясни в "Денят започва", че вчера е бил последният ден, в който негови колеги са можели да подават своите кандидатури в шест различни категории: Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и иновации, Спорт и Култура и изкуство.

"Повече от 100 участници се включиха, има повече от 300 материала на хора от различни възрасти и със съвсем различен опит. Журналистиката и разказването на историите е за всички и най-вече за реципиентите. Колкото повече такива конкурси има за чиста журналистика, толкова повече ще се вдига нивото", смята Боянов.

Много материали има в категория Общество. Любопитното е, че тази година има и категория Подкаст.

"Материалите са свързани по някакъв начин с коронавируса, не конкретно с него, а с начина, по който той е повлиял на конкретни сектори, на отделни хора", каза журналистът.

Журито се води по критерии, които са традиционни в журналистиката - обективност, проверка и достоверност на самите източници, самата тема да е имала социално значение и отзвук в някоя от големите медии или в социалните мрежи, и разбира се, да е написана на добър и правилен български език.

Победителят ще стане ясен на специална церемония в началото на юни.

Вижте още от разговора във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Стан Вавринка пропуска Ролан Гарос
Стан Вавринка пропуска Ролан Гарос
Акрапович: ЦСКА със сигурност щеше да спечели Купата под мое ръководство
Акрапович: ЦСКА със сигурност щеше да спечели Купата под мое ръководство