НОВИНИ

Конкурсът за журналистика Web Report: Когато авторите говорят с факти

bnt avatar logo
от БНТ
10:08, 18.05.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

За поредна година интернет порталът dir.bg ще награди журналисти за добри материали. Четвъртото поредно издание отново ще отличи достоверната, обективната и впечатляваща информация.

Журналистът Иван Боянов обясни в "Денят започва", че вчера е бил последният ден, в който негови колеги са можели да подават своите кандидатури в шест различни категории: Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и иновации, Спорт и Култура и изкуство.

"Повече от 100 участници се включиха, има повече от 300 материала на хора от различни възрасти и със съвсем различен опит. Журналистиката и разказването на историите е за всички и най-вече за реципиентите. Колкото повече такива конкурси има за чиста журналистика, толкова повече ще се вдига нивото", смята Боянов.

Много материали има в категория Общество. Любопитното е, че тази година има и категория Подкаст.

"Материалите са свързани по някакъв начин с коронавируса, не конкретно с него, а с начина, по който той е повлиял на конкретни сектори, на отделни хора", каза журналистът.

Журито се води по критерии, които са традиционни в журналистиката - обективност, проверка и достоверност на самите източници, самата тема да е имала социално значение и отзвук в някоя от големите медии или в социалните мрежи, и разбира се, да е написана на добър и правилен български език.

Победителят ще стане ясен на специална церемония в началото на юни.

Вижте още от разговора във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стан Вавринка пропуска Ролан Гарос
Стан Вавринка пропуска Ролан Гарос
Акрапович: ЦСКА със сигурност щеше да спечели Купата под мое ръководство
Акрапович: ЦСКА със сигурност щеше да спечели Купата под мое ръководство