Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Какъв е истинският произход на "извънземните" от Мексико?

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
20:49, 18.09.2023
Чете се за: 03:37 мин.
По света
Слушай новината

Истински ли са извънземните, показани в Мексико? Този въпрос развълнува света, след като в мексиканския парламент се проведе изслушване за НЛО, а уфолог представи две мумии с твърдението, че не са човешки същества. Ето какви са фактите.

Два саркофага с положени в тях малки създания с издължени глави и по три пръста на всяка ръка, на възраст около 1000 години. За тях мексиканският журналист и уфолог Хайме Маусан заяви под клетва, че не са човешки същества.

"Това е най-важното нещо, което се е случвало на човечеството, защото може да ни даде възможност да общуваме с друг интелект".

Уфолог показа тела на извънземни в Мексико

Твърденията си подкрепи с изследвания, направени от Националния автономен университет на Мексико. Оттам обаче заявиха, че имат отношение единствено към установяването на възрастта на мумиите, но не и произхода им.

"Лабораторията към Института се разграничава от всяко последващо използване, тълкуване или погрешно представяне на резултатите”.

В съобщението се посочва още, че пробите постъпват в университетската лаборатория през май 2017 година от частен клиент и става дума за 0,5 грама кожна и мозъчна тъкан. Изследвани са по метода на радиовъглеродното датиране. Резултатите не са публично представени, тъй като става дума за търговско споразумение.

Пред Ройтерс самият Маусан признава, че представените пред Конгреса резултати не са от показаните две мумии, а от съвсем различно тяло, което се намира в Перу.

"Намерени са на същото място. Изглеждат по същия начин, еднакви са. Не са направени тестове на двете тела, за да не бъдат увредени".

Докато съмненията за манипулация се засилват, по-наблюдателните забелязват, че представените в мексиканския парламент същества поразително приличат на друго, показано в документален филм от 2017 г. Видеото, в което отново участва Хайме Маусан, е качено на платформа, известна с разпространяването на откровено фалшиви, псевдонаучни, конспиративни и паранормални теории.Още тогава проверка на американски фактчекъри от Snopes.com показва, че става дума за изкуствено съчетаване на човешки и дори животински останки.

Реакция дойде и от Перу, където са открити представените за извънземни същества. Властите зададоха въпроса, как са се оказали в Мексико и обявиха началото на разследване по случая.

"Не се притеснявам, не съм направил абсолютно нищо незаконно. Трябва да започне разследване. Един ден тези тела трябва да се върнат в Перу, но стига перуанското правителство да се ангажира да ги проучи и да има музей, където да бъдат съхранени".

Изслушването в мексиканския Конгрес вдигна шум, но не потвърждава автентичността на предполагаемите извънземни мумии. Не са представени научни доказателства и няма независима експертиза по темата за НЛО. Научната общност смята, че по-скоро става дума за останки от нормален човешки произход и твърденията на самообявилия се за уфолог мексикански журналист са манипулативни.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов: Накрая побеждава само този, който никога не се отказва
Димитър Кузманов: Накрая побеждава само този, който никога не се отказва
Симеон Николов: Не очаквах толкова бързо да съм част от първия тим на България
Симеон Николов: Не очаквах толкова бързо да съм част от първия тим на България