НОВИНИ

Уфолог показа тела на извънземни в Мексико

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
18:32, 14.09.2023 (обновена)
14356
Чете се за: 03:32 мин.
По света
Слушай новината

Останки от предполагаеми извънземни същества бяха представени в Мексико. Членовете на Конгреса изслушаха свидетелски твърдения, че "не сме сами във Вселената". Университетска лаборатория в Мексико е определила, че възрастта на мумиите е 1000 години. Учените твърдят, че могат да докажат, че двете същества нямат човешко ДНК. От НАСА съобщиха, че за предполагаемите извънземни знаят от социалните мрежи и призоваха властите да предоставят информация на световната научна общност. От космическата агенция днес представиха дългоочаквания си НЛО доклад.

В Мексико показаха предполагаеми останки на извънземни

Прилича на Ити от "Извънземното" на режисьора Стивън Спилбърг, но не е! "Мумиите са истински", твърди уфологът Хайме Маусан, който положи клетва пред конгресмените, че ще говори само истината. По неговите думи, останките са намерени на платото Наска в Перу през 2017 година. Малки са на ръст, с тебеширен цвят. Ръцете им са с три пръста.

Хайме Маусан, журналист: "Имаме работа с нехуманоидни екземпляри, които не са свързани с други видове в нашия свят."

Установяването на възрастта на мумиите е направено от Националния автономен университет на Мексико. От университета днес съобщиха, че са изследвали част от кожа, предоставена им от частен клиент. Произходът на останките, обаче, не е проучван.

Конгресмени настояха за повече научни доказателства.

"Винаги съм бил голям привърженик на съвременната наука и сериозните, стабилни доказателства. Според мен, подобни презентации нямат място в Конгреса", каза Саломон Черторивски, член на Конгреса на Мексико.

Негови колеги обаче не са на това мнение.

"Да се надяваме, че това е първото събитие от серия подобни дискусии", каза Серхио Гутиерес, член на Конгреса в Мексико.

Именно Гутиерес инициира изслушването. Неговата амбиция е Мексико да се превърне в първата държава, признала наличието на извънземни.

Презентацията в мексиканския конгрес беше вдъхновена от изслушването преди два месеца в Конгреса на САЩ на бившия военен пилот Райън Грейвс. Грейвс днес говори и пред мексиканските депутати.

"Убедени сме, че неидентифицираните аномални явления са важен приоритет, не само за космическата безопасност, но и за научните изследвания", каза Райън Грейвс, бивш военен пилот, САЩ.

Изслушването в мексиканския конгрес предизвика смесени емоции - от еуфория до подигравки. Скептици твърдят, че мумиите не са истински. Появиха се предположения, че останките са конструирани от части от различни животни и че главите най-вероятно са от лами.

И докато Маусан търси още научни доказателства, почитателите на Ити могат да си отдъхнат - със сигурност e установено, че симпатичното извънземно от екрана не се е превърнало в мумия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Беларус няма да забранява на спортисти да участват на Олимпиадата, ако МОК им разреши
Беларус няма да забранява на спортисти да участват на Олимпиадата, ако МОК им разреши
България обмисля как да реагира на руските действия в Черно море
България обмисля как да реагира на руските действия в Черно море