НОВИНИ

Шествие по софийските улици в памет на прегазения 15-годишен Филип (СНИМКИ)

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:05, 14.09.2023 (обновена)
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Съученици, близки и дори непознати хора не могат да се примирят със загубата на 15-годишния Филип, блъснат и убит на пешеходна пътека в центъра на София. Тази вечер те излязоха на шествие в негова памет. Шофьорът, който го блъсна - Петър Тодоров остава в ареста. Той е изпил шест бири преди да удари момчето с 88 км/час.

Петър Тодоров изпил шест бири преди да убие 15-годишния Филип на пешеходна пътека

В навечерието на първия учебен ден съучениците на Филип казаха, че трябва да се предотвратят подобни трагедии. Казват, че ние трябва да пазим самите себе си и останалите. Освен съучениците на Филип от 32-о училище са дошли деца и от други учебни заведения в София, за да почетат паметта на 15-годишното момче.

"Искам да предотвратя това отново да се случи такава трагедия, защото Филип беше невероятен човек и не мога да повярвам, че може да си отиде без от това да излезе нещо позитивно занапред. Позитивно е да си опазим децата и повече да няма такива инциденти, да не скърбим, да не се налага да организираме такива походи за нещо лошо. Хората сами да разбират, че трябва да се пазим взаимно", каза Радка Караджова, класна ръководителка на Филип.

- Искам да бъда съпричастна с тези неща, които се случват по пътищата и да се спре по някакъв начин, ако е възможно. За съжаление ние им обясняваме на децата и те спазват, но както в случая има недобросъвестни шофьори.

снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Шествието, организирано от ръководството на училището, започна от бул. "Христо Ботев", премина по булевардите "Тодор Александров", "Цар Освободител" и стигна до улица "Гурко", където загина Филип. Протестиращите поднесоха цветя на лобното място на загиналия младеж, коленичиха и запазиха мълчание в негова памет.

Шофьорът, който на 2 септември блъсна и уби на пешеходна пътека 15-годишния Филип, остава за постоянно в ареста, реши Софийският апелативен съд.

Шофьорът, прегазил 15-годишно дете в София: Страшно много съжалявам за случилото се

Вижте повече в прякото включване на Иво Никодимов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с нови медали по вдигане на тежести при мастерите
България с нови медали по вдигане на тежести при мастерите
Манчестър Юнайтед прати Джейдън Санчо да тренира самостоятелно
Манчестър Юнайтед прати Джейдън Санчо да тренира самостоятелно