НОВИНИ

Какви допълнителни мерки въвежда Столична община във връзка с извънредното положение

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:17, 13.03.2020 (обновена)
53327
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Столичната община се съобрази изцяло с наредбата на Здравното министерство и от понеделеник затваря всички детски градини и ясли, баровете и фитнес залите.

Кметът на София е привърженик на крайно строгите мерки за ограничаване на заразата. Все пак тя не посмя на своя глава да затвори и детските градини, а изчака заповедта на МЗ. Кметът увери, че общината има пълна готовност да подкрепи финансово Втора градска болница, която се включва като подпомагаща.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Така че да може тя да функционира спокойно, да може да гарантира допълнително заплащане на хората които се излагат на риск и разбира се да гарантираме тяхната защита със защитни облекла.

Чрез общинското предприятие „Социален патронаж", общината организира доставка по домовете на лекарства и храна на болни и трудно подвижни възрастни хора, които нямат близки.

Телефонът за връзка е 02 8188522 и 02 8188523.

В градския траспорт в столицата днес има по-малко хора, а водачите са отделени с прегради, ще бъде спрян временно и нощният транспорт.

Гражданите се умоляват да пътуват колкото може по-малко.

Д-р Данчо Пенчев, РЗИ-София: Задължително ограничаването на командировки за и към София, апелирам към всички граждани да пътуват само при крайна необходимост.

Управителите на магазини, аптеки, фирми за доставка и банкови клонове са длъжни да снабдят персонала си със защитни маски. В столицата все по-често се забелязват хора с маски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенският университет минава на дистанционно обучение
Русенският университет минава на дистанционно обучение
БФС преустановява временно първенствата в Първа и Втора лига
БФС преустановява временно първенствата в Първа и Втора лига