САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Борисов: Извънредното положение ни е нужно за недисциплинирани хора, които нарушават забраната

от БНТ
10:54, 13.03.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева

Това извънредно положение от един месец ни е нужно главно за недисциплинирани хора, които нарушават забраната. Това заяви премиерът Борисов в изказването си в пленарна зала преди НС да гласува предложението на Министерски съвет за въвеждане на извънредно положение в цялата страна.

Вчерашният ден беше като бомба на изявления на всички лидери по света. Мерките, които ние въведохме от 28 февруари, във Франция ще ги въведат от понеделник, Германия от днес. Това е единственото срещу това чудо, наречено коронавирус, което в момента буквално съсипва света и променя начина на мислене, по който сме свикнали, обясни Борисов.

Затварянето на граници буквално ще блокира стопанския живот, нашите икономики са отворени, свързани. Затова ще предложим мерки, за да не стане проблем с доставките на хранителни стоки. Износът ще бъде буквално поразен,
ако се запази падането на потреблението, в края на годината бюджетът с минимум 3 млрд. няма да бъде запълнен, подчерта Борисов.

Имаме достатъчно към днешна дата апарати за обдишване, увери премиерът. Той допълни, че се предвижда актуализация на бюджета за финансово стимулиране на медицинския персонал за грижите, които се полагат и ще се полагат за заразените пациенти.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Дирекция "Ситуационен център" на МВнР работи денонощно
Дирекция "Ситуационен център" на МВнР работи денонощно
Столичният оперативен щаб заседава за завишаване на мерките за ограничаване на COVID -19
Столичният оперативен щаб заседава за завишаване на мерките за ограничаване на COVID -19