НОВИНИ

Какви са версиите за побоя на съпругата на пернишкия прокурор (Обзор)

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:22, 13.10.2023
Чете се за: 04:32 мин.
У нас
Слушай новината

От държавното обвинение ще поискат най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража за пернишкия прокурор Бисер Михайлов, който е в ареста заради побой над съпругата си.

От Софийската градска прокуратура заявиха, че Михайлов се разследва за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Бившият заместник зам.-окръжен прокурор на Перник беше преназначен като редови, след като синът му Васил Михайлов беше обвинен за няколко случая на побой.

Задържаха бащата на Васил Михайлов заради побой над съпругата си

Сигналът за побоя до полицията е подаден от дъщерята на Бисер Михайлов. Малко след два часа през нощта съпругата му е постъпила в спешното отделение на болницата в Перник с рана на главата.

"В състояние по нейни данни или на тези които са я придружили, че ѝ е нанесена травма или побой. Колегата, който е бил дежурен е установил една малка рана в окосмената част на главата, която е обработена с шев. Насинявания в областта на лицето. Консултирана е с невролог и е прието, че има данни за мозъчно сътресение", обясни д-р Станислав Станков.

Версията на Бисер Михайлов, която разказал пред адвоката си е, че между него и съпругата му е възникнал скандал, а след това и свада. Следствие на нея прокурорът два пъти е каран до болницата.

"За съжаление неговото състояние не бе добро в момента, в който се видях с него. Тъкмо се бе върнал от болницата, защото има доста високо кръвно. Видях по шията следи от травми. Имало очевидно някаква ситуация в дома между четирите стени на дома на семейство Михайлови. Пряк свидетел на ситуацията е неговият баща", каза адвокат Любомир Таков.

Адвокатът на Бисер Михайлов: Между него и жена му е възникнала свада

Съседите на семейство Михайлови твърдят, че не са чули нищо през нощта и пред камерата ни бяха лаконични - определят ги като "прекрасно семейство" и "добри комшии".

От държавното обвинение посочват, че са налице достатъчно основания да се смята, Михайлов е извършил средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

"Данните, които разполагаме към настоящия момент по делото е , че е имало конфликт , който е възникнал между съпруг и съпруга. Първоначално е бил вербален. След това е прераснал във физически конфликт следствие на което има нанесени телесни повреди", каза Христо Кръстев - заместник-градски прокурор.

"Пострадалата смята, че е битов скандал. Версията, която излага е, че е имало спокойна атмосфера в един момент са влезнали във вербален конфликт. След това се преминали в някакво нанасяне на удари или тя е паднала на пода. Това предстои да се установи", посочи Илиана Кирилова - административен ръководител на СГП.

Съпругата на пернишкия прокурор смятала, че това е нормален битов конфликт

От прокуратурата коментираха твърденията на защитата, че по Бисер Михайлов има следи от травми.

"Направено е освидетелстване. Има травматични увреждания в областта на тялото или по-простичко казано драскотини. Дали те са следствие на отбрана или нападение предстои да се установи", обясни Кръстев.

Медицинската експертиза ще установи какви са причинените за телесните увреждания и дали се касае за средна, лека или множество телесни повреди.

По темата работиха: Тереза Кънчева и Тихомир Игнатов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В лагера на Литва очакват труден мач срещу България
В лагера на Литва очакват труден мач срещу България
Йордан Морехон донесе нов успех за България на Европейската купа по бокс
Йордан Морехон донесе нов успех за България на Европейската купа по бокс