НОВИНИ

Какво да правим, ако намерим или загубим регистрационен номер?

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:29, 08.07.2020
15033
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Загубилите регистрационните номера на автомобилите по време на бурята ще трябва да пререгистрират колите си. От столичната "Пътна полиция" призовават хората, които са намерили регистрационни табели, да ги предават в пункта на КАТ, а от там ще уведомяват собствениците им, че могат да си ги вземат и така да си спестят разходи и загуба на време.

Само през днешния ден петима души са предали намерени от тях регистрационни табели на автомобили на полицейски патрули по столичните улици или в пункта на "Пътна полиция" в София.

"Гражданите ги издирихме и им ги дадохме. По този начин няма нужда от пререгистрация на автомобила. Ето може да видите един номер, който го чакаме. Свързали сме се със собственика, идва и си го взима срещу една разписка, че е получил номера си", обясни началникът на отдел "Пътна полиция" - СДВР, комисар Любомир Костадинов.

Да си намериш изгубения номер има и алтернативен вариант. В социалната мрежа има група "изгубени/намерени регистрационни номера", в която хората публикуват снимки на табелите, които са открили. Ако не успеете да намерите регистрационния номер на автомобила си, ще трябва да го пререгистрирате.

"Ако имаме загубен или откраднат номер, да отиде водачът и да го обяви в районното управление. След като бъде обявен, трябва да дойде при нас да направим идентификация на автомобила и му издаваме нови номера", допълни комисар Костадинов.

Пререгистрацията излиза около 50 лева и минаване през каналите за проверка в "Пътна полиция".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превозвачи вече напускат България заради пакета "Мобилност"
Превозвачи вече напускат България заради пакета "Мобилност"
Ожесточени сблъсъци пред Скупщината в Белград (Снимки)
Ожесточени сблъсъци пред Скупщината в Белград (Снимки)