НОВИНИ

Какво отреди жребият на българските представители в Лигата на конференциите (ОБЗОР)

андерлехт спори виляреал осминафиналите лигата конференциите
bnt avatar logo
от БНТ
17:05, 21.06.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на ЦСКА, ЦСКА 1948 и Левски научиха по-рано днес имената на първите си съперници в квалификациите на третия по сила европейски клубен турнир Лига на конференциите.

Българските представители стартират участието си директно от втория предварителен кръг, а жребият определено можеше да бъде и по-благосклонен към някой от тях.

Единственият тим, който беше сред поставените - ЦСКА ще играе срещу румънския Сепси, който си осигури място в надпреварата, след като спечели за втори пореден сезон Купата на страната. На теория предимството е на страната на момчетата на Саша Илич не само заради по-високия коефициент на тима в Европа, но и поради факта, че в последните пет сезона "червените" съумяват да отстранят поне по двама съперника в европейските клубни турнири. В същото време обаче Сепси изобщо не бива да бъдат подценявани, тъй като през миналата кампания елиминираха коравия отбора на Олимпия Любляна и със сигурност отново ще бъдат мотивирани да прескочат първото стъпало.

В същото време състава на ЦСКА 1948 също го очаква румънско препятствие на старта в Лигата на конференциите в лицето на ФКСБ, който е наследник на Стяуа Букурещ. Футболистите на Атанас Рибарски ще направят своя дебют в Европа и още в първия кръг несъмнено ги очаква тежък съперник, който през миналата кампания дори игра в групите на третия по сила европейски клубен турнир. Припомняме ви, че "армейците" заслужиха мястото си в надпреварата след спечелването на бронзовите медали в българското първенство.

Жребият пък бе най-благосклонен в общи линии към отбора на Левски, който взе последния влак за Европа, побеждавайки Арда Кърджали в бараж. "Сините", водени от своя нов наставник Николай Костов, ще се изправят във втория квалификационен кръг срещу победителя от сблъсъка между литовския Хегелман и северномакедонския Шкупи 1927. За късмет на тима от "Герена" по време на жребия той се размина с тимове като турския Фенербахче, гръцкия ПАОК и кипърския Омония Никозия.

Първите мачове от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите ще се изиграят на 27 юли, а реваншите са седмица по-късно на 3 август.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хосе Мария Бакеро извежда Славия за първа тренировка в четвъртък, представят го в петък
Хосе Мария Бакеро извежда Славия за първа тренировка в четвъртък, представят го в петък
Борис Тадич специално пред БНТ: За кризата между Белград и Прищина
Борис Тадич специално пред БНТ: За кризата между Белград и Прищина