НОВИНИ

Калин Стоянов за нападките от ПП-ДБ: МВР не носи отговорност за ничии политически провали

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:02, 08.08.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Министерството на вътрешните работи не носи отговорност за ничии политически провали. Това написа във Фейсбук служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов по повод нападките на Николай Денков от ПП-ДБ по време на консултациите при президента, че настояват Стоянов да не ръководи МВР в следващото служебно правителство.

"Намирам за смехотворно, дори бих казал порочно, определени политически кръгове публично да си търсят вътрешен министър, който да им върне загубеното обществено доверие, като им удвои или утрои резултата, който са загубили при провеждането на избори за Народно събрание", коментира Стоянов. Той напомня, че МВР не организира избори и това е в правомощията на Централната избирателна комисия.

"Рефренът на хората, които се занимават от сутрин до вечер с моята личност, вече се изтърка. Нека насочат енергията и постоянството си към истински важните неща, за да получат и очаквания от тях изборен резултат", пише Стоянов.

Председателя на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Николай Денков се обърна към президента Румен Радев по време на консултациите за назначаването на служебно правителство с призив, когато се обсъжда състав на служебен кабинет със следващия служебен премиер, да се помисли за друг ръководен състав на Министерството на вътрешните работи.

Божидар Божанов каза след консултациите, че според техен предварителен анализ поне с 35 000 гласа е нараснало купуването на гласове при Калин Стоянов спрямо 2023 г.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Магомед Рамазанов - полуфинал /86 кг - свободен стил/
Магомед Рамазанов - полуфинал /86 кг - свободен стил/
Боряна Калейн е на финал с трети резултат в квалификацията, Николова не успя да се класира
Боряна Калейн е на финал с трети резултат в квалификацията, Николова не успя да се класира