НОВИНИ

Калина Бояджиева бе удостоена с наградата "Златен пояс"

калина бояджиева удостоена наградата златен пояс
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
16:31, 10.12.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-успешната българска състезателка в бойните спортове Калина Бояджиева получи приза "Златен Пояс" за най-добър спортист в бойните спортове при жените за 2023-а година.

Талантливата състезателка получи престижния трофей лично от легендата на К1 - Семи Шийлт, който понастоящем е президент на KWU SENSHI Европа, по време на официалната церемония, която се проведе в столицата .

Калина Бояджиева заслужи отличието, след като през годината спечели бронзов медал в олимпийското таекуондо на Европейските игри в Полша през месец юни, а впоследствие възпитаничката на Пламен Трънски, Станимир Лазаров и Авнгел Кирчев извоюва и европейска титла при жените в олимпийски категории, както и европейската титла при девойките през месец август в Естония.

Освен това българката стана и трикратна световна шампионка по кикбокс за тази година в три отделни стила в едно състезание и беше избрана за №1 в номинациите на всички дванадесет федерации по бойни спортове членове на Национална асоциация на бойните спортове.

В категорията "Златен пояс - Вярност на традициите" статуетката беше присъдена на Иван Иванов от БККФ. За Най-добър спортист при мъжете за 2023 година беше обявен Пламен Апостолов от СК “Боец“ (Пловдив), а при жените приза заслужи Христиана Димитрова, СК “Катана“ (Велико Търново). Най-добър треньор за 2023 година е Самир Мутишев - 3 дан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пд срази Хебър и записа трета поредна победа в Първа лига
Ботев Пд срази Хебър и записа трета поредна победа в Първа лига
Зона София спечели третото издание на “Турнира на талантите”
Зона София спечели третото издание на “Турнира на талантите”