НОВИНИ

Калина Бояджиева вдъхнови участниците в турнира по олимпийско таекуондо "Херея Оупън"

калина бояджиева вдъхнови участниците турнира олимпийско таекуондо херея оупън
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
13:31, 22.04.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейската шампионка по таекуондо за жени и за девойки Калина Бояджиева подкрепи състезателите в 15-ото издание на турнира по олимпийско таекуондо "Херея Оупън", който се провежда в столичната "Асикс Арена".

По време на състезанието Бояджиева коментира и състоянието си след претърпяната операция заради скъсани кръстни връзки, която попречи на българката да се бори за квота за участие на Олимпийските игри в Париж 2024.

"На мен ми е много приятно с децата. Мисля, че успявам поне малко да им помогна да играят още по-нахъсано и да ги мотивирам. На този етап с крака ми всичко върви добре. Все още не мога да тренирам. Трябва леко да започна да го натоварвам. Докторите казват, че е по-добре, по-бавно да станат нещата, да не се бърза, но аз искам да се възстановя по възможно най-бързия начин. Сега в отбора има още едно момиче и се надявам тя да може да вдигне нивото. Надявам се момичетата и момчетата да се върнат поне с два медала. На олимпийската квалификация момичетата се представиха уникално и се надавам в Белград да покажат същата игра и да се завърнат с отличие", сподели Калина Бояджиева.

Иначе откриващият ден на надпреварата "Херея Оупън", която е с ранг Е2 за кадети и юноши и девойки, приключи с общо 127 медала за родните представители - 2 златни, 33 сребърни и 52 бронзови.

В общото класиране на спаринг при кадети (E2) водач в класирането е ТК "Сунг Ри Атлантик", следван от ТК "Гладиатор" и ТК "Херкулес".

При юношите и девойките (E2) първото място заслужи ТК "Турбо", който изпревари гръцките ТК "Аянтас" и ТК "Паянияс Нерон".

В общото подреждане при бейби - деца I и деца II - лидери са домакините от ТК "Херея", ТК "Феникс" е на второто място, а ТК "Нерон" е на трето.

Лидер в общото отборно класиране (Е2) e ТК "Гладиатор".

В дисциплина Пумсе в "клас А" първенец е ТК "Форс 2004", следван от ТК "Файр София" и ТК "С тийм". Отборът на Северна Гърция е първи в класирането и в "клас Б" пред ТК "С тийм" и "Файър София".

В общото класиране водач е клуб "С тийм" с 935 точки, а ТК "Файър София" и ТК "Форс 2004" делят втората позиция с актив от 910 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влиянието на вярата в международните отношения: Тема в "Геополитиката със Симеон Иванов"
Влиянието на вярата в международните отношения: Тема в "Геополитиката със Симеон Иванов"
Главчев ще е вторият едновременно служебен премиер и външен министър в най-новата ни история
Главчев ще е вторият едновременно служебен премиер и външен министър в най-новата ни история